Hírek

A nemzetközi mobilitás erősítése a Gál Ferenc Főiskolán – Írország és Portugália

A Gál Ferenc Főiskola az európai és a hazai törekvéseknek megfelelően kiemelt figyelmet szentel a nemzetköziesítésnek. Főiskolánk adjunktusa, az Egészségnevelési- és Sport Intézet vezetője, aki egyben az intézményünk nemzetközi koordinátora, dr. Thékes István június második hetében Portugáliában és Írországban folytatott tárgyalásokat annak érdekében, hogy Főiskolánk növelje nemzetközi együttműködési partnereinek számát, ezzel még több lehetőséget biztosítva a hallgatóinak és oktatóinak a mobilitásra.

Portugáliában a Portugál Katolikus Egyetem vendége volt nemzetközi koordinátorunk, aki Lisszabonban a Teológiai, az Egészségtudományi, a Pedagógiai és a Gazdaságtudományi Karok Erasmus koordinátoraival egyezetett az együttműködési lehetőségekről. A jó hangulatú megbeszélések gyümölcsözőek voltak, hiszen a portugál intézmény hosszú távú megállapodást kíván aláírni.

Írországi látogatása eredményeként pedig az Atlantic Language nevű dublini és galwayi székhelyű nyelviskola vezetőivel közös szándéknyilatkozatban elérte, hogy az összes kar oktatói számára lehetőség nyílik szakmai egy-két hetes nyelvtanfolyamokon részt venni. Továbbá a nyelviskola felkészülten várja hallgatóinkat Szegedről, Szarvasról és Gyuláról a nyelvi képzésein.

Bár a külföldi kiutazás elsősorban a nemzetköziesítés ügyét szolgálta, dr. Thékes István az ENSI vezetőjeként, mint nagy sportrajongó megtekintette a dublini Aviva Arénában megrendezett Írország-Ausztria világbajnoki selejtezős labdarugó mérkőzést. Amennyiben hallgatóink és oktatóink vállalják a külföldi mobilitást, hasonló élményekkel gazdagodhatnak.

Főiskolánk nemzetközi koordinátora szeretettel várja az érdeklődő kérdéseket nem csak ERASMUS+ ösztöndíjakkal, hanem a Tempus Közalapítvány által kezelt összes ösztöndíj lehetőséggel
(Campus Mundi, államközi ösztöndíjak) kapcsolatban is a 70/440-4223-as telefonszámon vagy a thekes.istvan@gff-szeged.hu email címen.

További hírek