Dublinban voltak nyelvtanfolyamon munkatársaink

Dublinban voltak nyelvtanfolyamon munkatársaink

Az írországi Atlantic Nyelviskolával nyáron kötött együttműködési megállapodást felhasználva már a júliusban három szegedi munkatársunk jutott ki nyelvtanfolyamra Dublinba. A Rektori Hivatal három munkatársa egy nagyon hasznos egyhetes tanulmányutat tettek az ír fővárosban, amit az ERASMUS program finanszírozott.

Az előzetes online diagnosztikus nyelvi teszt alapján különböző szintű csoportokba kerültek kollégáink. Így nyelvtudásban homogén, de nemzetiség szerint kevert csoportban fejleszthették intenzíven nyelvtudásukat, aminek az izgalmas kommunikatív szituációk lehetőségét is nyújtotta.

A délelőttönkénti órák után, James Joyce szülővárosában egy hét alatt is sok kulturális, gasztronómiai és turisztikai élményekkel lehetett gazdagodni. A parkok utánozhatatlan hangulata, a Grafton Street dinamizmusa, az emberek barátságossága és a mostanában minden zenei toplista élén található ’Galway girl’ című dalból visszaköszönő ír életérzés emlékezetessé tették a kint tartózkodásukat.

Az Atlantic Nyelviskola konferencia prezentációra felkészítő kommunikatív kurzust is ad, továbbá vállalják az angol nyelvű tudományos cikkek megírására történő felkészítést is egyhetes tanfolyamokon. Szerződéses kapcsolatunk erre is lehetőséget ad, érdemes tehát oktatóinknak is kihasználni ezt a lehetőséget. Három kollégánk már megtapasztalta, hogy jó dolog Dublinban tanulni és  mellette megtapasztalni Fingal O’Flahertie Wills, alias Oscar Wilde szülőhelyének és kedves városának hangulatát és Szent Patrik népének vendégszeretetét.

Thékes I.

További hírek