Egészség- és Szociális Tudományi Kar

„Jót tenni jó”- szakmai élménybeszámoló és fotókiállítás az adományok útjáról

A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kar 2018. november 29-én „Jót tenni jó”- szakmai élménybeszámolót és fotókiállítást szervezett az adományok útjáról.

Hallgatók, oktatók, főiskolán dolgozó munkatársak, magánszemélyek és cégek együttes összefogásával már három alkalommal gyűjtöttünk sikeresen adományokat és juttattuk el az adott célintézményekhez. Rászoruló gyermekekhez, idősekhez és fogyatékossággal élőkhöz egyaránt eljutottunk adományainkkal.

A gyűjtés izgalma és öröme, az első kapcsolatfelvétel, majd a találkozás felejthetetlen élmény volt. Együtt lenni, ott lenni és adni a legjobb érzés, melyet át kell élni, elmesélni csak nagyon nehezen lehet. Mi mégis igyekeztünk ezen a napon átadni mindazt, amit kaptunk. Megpróbáltuk az élményt, a szeretetet, valamint azt a változást, ami bennünk létrejött, megosztani másokkal is. Talán nem mozgattunk meg hegyeket, de igyekeztünk az ottlétünk alatt szebbé és tartalmasabbá tenni az együtt töltött időt. Hallgattuk a történeteket, nagyon sok életúttal találkoztunk. Ahogy említettük, adni mentünk, de mégis mi kaptunk igazán sokat, empátiából, szeretetből, elfogadásból és vidámságból. Ott, ahol a legapróbb dolgok is nagyon sokat számítanak, egy ölelés, egy mosoly, egy kis odafigyelés. Sok olyan dolog, melyre ebben a mai rohanó világban nem figyelünk, pedig ingyen vannak és nagyon fontosak.

Déva, Sárospatak és Csapi, a három helyszín, melyet soha nem fogunk elfelejteni. Ezúton is köszönjük nekik a bizalmat, hogy beengedtek a világukba és mi is részesei lehettünk, ha csak egy kicsi időre is.

“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is —
valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”

(Albert Schweitzer)

További hírek