Hirek

Dr. Thékes István docens előadása az University of Cambridge Trinity Hall dísztermében

Az „International Conference of Education and Information Technology 2019” című konferenciára 2019. március 2. és 4. között került sor a Cambridge-i Egyetem Trinity Hall nevű intézményében. A 1209-ben alapított egyetem a világ egyik leghíresebb felsőoktatási intézménye, 2011-ben a QS rangsor 1. helyezettje volt, jelenleg a 6. helyen áll.

Dr. Thékes István, a GFF ESZK Társadalompedagógiai Tanszékének docense, Főiskolánk külügyi titkára március 3-án tartotta meg ’How does an enhanced cognitive load influence the acquisition of EFL collocational knowledge?’ című előadását, amit sok nemzetközileg elismert professzor is meghallgatott.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a szigorú bírálati eljárás miatt a felhívásra beküldött 160 absztrakt alapján 50 kutató munkáját fogadták be, köztük dr. Thékes Istvánét is. A szakma legrangosabb eseményén az impakt faktoros pedagógiai folyóiratokban publikáló malajziai, japán, indonéz, amerikai, olasz, brit és görög kutatók mutatták be az oktatástechnológia által kínált legújabb lehetőségeket, és elismerőleg reflektáltak a Gál Ferenc Főiskola docensének folyamatban levő kutatásáról is. Az előadások abban a Graham Storey teremben zajlottak, amelyet II. Erzsébet királynő avatott fel 2000-ben, és amely 50 méterre található Stephen Hawking professzor egykori szobájától. A kvantumfizika tavaly márciusban elhunyt professzorának kedvenc egyetemi étterme a konferencia informális helyszínévé vált, ahol az előadások közötti szünetekben az oktatás jövőjéről beszélgettek a kutatók, miközben Thékes Istvánnak lehetősége volt további nemzetközi kapcsolatok előkészítésére is a Gál Ferenc Főiskola számára.

A konferencia programja: http://www.iceit.org/prog.html

További hírek
Cimkék