Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Hallgatói előadások a Szociális Munka Világnapján rendezett konferencián

A  Szociális Munka Világnapja alkalmából március 21-én megrendezésre kerülő hallgatói konferencián a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kar hallgatói közül Herczeg Viktória, Málik Kitti Szociális munka szak III. éves hallgatói tartottak előadást. A konferencián kísérőjükként részt vett a Szociális munka szakvezetője, Dr. Homoki Andrea  docens, mb. dékán.

Az országos konferencián hazánk szociális képzésben részt vevő felsőoktatási intézmények különböző képzési szintjein (BA, MA, PhD) részt vevő hallgatók mutatták be tudományos illetve szakmai előadásaikat Gyermekek és fiatalok jól-léte, Gyermekvédelem és iskola a kutatások tükrében, Tereptapasztalatok, jó gyakorlatok és Poszterek témacsoportokban.

A Gál Ferenc Főiskola, Egészség- és Szociális Tudományi Kar képviseletében két harmadéves szociális munka alapszakos hallgatónk tartott előadást. Herczeg Viktória: A koragyermekkori élmények hatása a későbbi kapcsolatokra, az érzelemszabályozásra és az általános szorongási szintre, valamint Málik Kitti Erzsébet: Adományozással egybekötött szakmai kirándulás címmel sikeresen prezentáltak. Mindkét előadóhoz a hallgatóság köreiből értékes hozzászólások érkeztek. A kérdések és reflexiók után a kávészünet ideje alatt is folytatódott a szakmai diskurzus a jövőbeni együttműködések reményében. A Hallgatói Konferencián való részvétellel nem csak előadói, hanem szakmai vitakészségük is fejlődhetett.
A jelenlévő képzőintézetek vezetőiben, hallgatóikat kísérő oktatóiban felmerült, hogy a Szociális Munka Világnapja alkalmából rendezett Hallgatói Konferencia hagyományteremtő módon vándorkonferenciává szervezhető, melynek jövő évi helyszíne akár a Gál Ferenc Főiskola is lehet.

További hírek