Bíró Gyula előadása a VI. Hírvivők Konferencián

„Közösség nélkül?” – a segítés műhelyei és intézményei címmel rendezte meg hagyományos konferenciáját, immár hatodik alkalommal a Gál Ferenc Főiskola, 2019. május 10-én, Szegeden. A konferencia szakmai előadásai az oktatási intézmények, a gyermekvédelem, a gyermekjóléti szolgálat, büntetés-végrehajtás, és rendőrség szakmai-tudományos megközelítésével járták körbe a témát.

A konferencián előadást tartott Bíró Gyula rektori főtanácsadó, a GFF Szarvasi  Gyakorlóintézményének igazgatója, a Társadalompedagógiai Tanszék főiskolai mestertanára, „Az internet generáció felemelkedése, és…” címmel.

Előadásában áttekintette azokat a generációs feszültség forrásokat, ütközési pontokat, amelyek a társadalom és a tőle el nem választható pedagógia világában, praxisában jelenségekként beazonosíthatóak, hatékony módszertani megújulással, nevelésfilozófiai megközelítéssel, új aspektusba helyezhetőek. Előadásában bemutatta azokat a kihívásokat, és megoldási alternatívákat, amelyek a megújuló pedagógusképzés előtt állnak. A pedagógiai, pszichológiai és társadalomismereti tematikájú előadásban a net-etikai megközelítés is fókuszba került.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Gál Ferenc Főiskola kiemelten foglalkozik a digitális tudástér kialakításával, annak pedagógiai, módszertani vonatkozásaival. A Társadalompedagógiai Tanszék oktatói csoportja több vetületben vizsgálja és kutatja az internet generáció iskolai jelenségvilágát, és az ahhoz kapcsolódó feladatokat.

Bíró Gyula

További hírek
Cimkék