Egy nyár Campus Mundi ösztöndíjjal Amerikában

Egy nyár Campus Mundi ösztöndíjjal Amerikában

Fábián Fanni egészségügyi szervező szakos harmadik évfolyamos nappali tagozatos hallgató vagyok. A Campus Mundi ösztöndíjnak köszönhetően 2019. június 4 és szeptember 3 között három csodálatos hónapot tölthettem a Minnesota államban található háromcsillagos Grand View Lodge spa and golf resortban szakmai gyakorlat céljából.

Minnesota állam az ezer tó földje, ahogy a helyiek nevezik és a szálloda is egy csodálatos tó partján, a Gull Lake mellett feküdt. Ez a szálloda nyaranta több diákot is foglalkoztat egy program keretén belül, így 93 másik diákkal tölthettem minden napjaimat. A diákok nemzetiségüket tekintve lengyelek, csehek, szlovákok és magyarok voltak, így közösen európaiak próbáltunk belerázódni a nagy betűs amerikai életbe egymást segítve és a nyelvi akadályokat leküzdve. Ezalatt a három hónap alatt nemcsak a nyelvi készségem fejlődött, de a szakmai tudásom is bővült és a való élethez tartozó egyéb kompetenciák is fejlődtek, mint például, hogy hogyan igényeljek társadalombiztosítási számot vagy hogyan adózzak külföldön.

Fábián Fanni

Nagyon sok barátra tettem szert, hiszen amikor nem esett az eső minden este összeültünk a tűz körül és beszélgettünk vagy játékokat játszottunk, olykor-olykor nemzetiségi esteket tartottunk ezzel is jobban megismerve egymás kultúráját, ilyenkor nagyon sok amerikai munkatársunk is ellátogatott hozzánk, így az ő látókörük is bővült. Ezeken estéken életre szóló barátokat szereztem a világ minden tájáról és úgy éreztük magunkat mintha csak egy táborban lennénk.

Összességében mindenkinek ajánlom, hogy legalább egy nyarat töltsön külföldön a mobilitási program keretében, hiszen olyan tudásra, tapasztalatra és kalandokra tehetnek szert, amelyekre otthoni körülmények között nem lenne lehetőség. Én a nyaram folyamán kajakoztam, kirándultam, horgásztam, golf kocsival jártam munkába, északi fényeket láttam szabad szemmel és még New Yorkba is eljutottam.

További hírek
Cimkék