Hírek

Két teniszversenyen is első helyen végzett a GFE főiskolai docense, Dr. Thékes István

A Gál Ferenc Egyetem docense, Dr. Thékes István, volt korosztályos válogatott teniszező nyerte a 2020. augusztus 29-30. között Szegeden rendezett Janka János veterán emlékversenyt a 35+ kategóriában. Egyetemünk külügyi titkára játszmaveszteség nélkül nyerte meg a kétnapos tenisztornát.

A Szent Gellért Fórum teniszedzője szeptember 13-án is részt vett egy teniszversenyen. Ezúttal a hagyományos Generations Cup elnevezésű apa-fia +100 kategóriában fogott ütőt egyetemünk oktatója. Édesapjával, a többszörös teniszvilágbajnok újságíró id. Dr. Thékes Istvánnal remek játékkal, veretlenül nyerték a tornát.

Intézményünk számára kiemelkedő jelentőségű az egészségnevelés és a sportolási aktivitás. Munkatársunk aktív sportolói versenyzése jó példát állít hallgatóink elé is. Fontos elmondani a jelen időszakra vonatkozóan, hogy a teniszjátékosok világjárvány esetén is, a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett, gyakorlatilag nincsenek kitéve a szabadtéri létesítményben fertőzésveszélynek. Az ellenfelek egymástól jelentős fizikai távolságban vannak, és a mérkőzések végén a 100 éve megszokott kézfogás helyett ütőkoccintással köszönik meg egymásnak a játékot.

További hírek