Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Így zajlott a IX. Hídi séta az egészségért

Idén kilencedik alkalommal tartották meg a Gyulai Hídi sétát. A figyelemfelhívó eseményen ezúttal az egészségtudatosság növelése, a megelőzés szerepe és a mellrák elleni küzdelem került fókuszba.

A sétára október 9-én került sor, 15 órás kezdéssel. A megnyitón Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere mondott köszöntőt, majd szakmai előadások következtek. A polgármester beszédében kitért a prevenció fontosságára és a járvány miatti aktualitására. Tanulságos és egyben figyelmeztető példaként említette, hogy az ingyenesen biztosított mammográfiás mellrákszűrésekre a 45-65 éves nők alig 40 százaléka jár, pedig a korai emlőrák az esetek 80 százalékában gyógyítható.

Az előadók között Dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánhelyettese a járvány idején kiemelten fontos higiéniai tudnivalókról beszélt.

A szakmai előadásokat követően mentési bemutató következett a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. A program ideje alatt az Egészségfejlesztési Iroda szűréseket tartott és véradásra is lehetőség volt a helyszínen. Az esemény zárásaként a résztvevők átsétáltak a belvárosi hídon, majd az ott található rózsaszín szökőkútnál tartottak rövid megemlékezést.

Földesi Alexandra
Gál Ferenc Egészség-és Szociális Tudományi Kar
Hallgató Önkormányzat Elnöke 

Sajtómegjelenés:
BEOL  (kép forrása)
Gyulai Hírlap

További hírek