Egészség- és Szociális Tudományi Kar

A GFE két oktatója is előadott az online Országos Neveléstudományi Konferencián

A GFE két oktatója is előadott az online Országos Neveléstudományi Konferencián. Dr. Homoki Andrea főiskolai tanár és Dr. Thékes István docens 2020. november 5. és 7. között a Debreceni Egyetem által szervezett konferencián mutatták be kutatási eredményeiket.

Dr. Homoki Andrea az Egészség- és Szociális Tudományi Karunk intézetvezető főiskolai tanára, aki „Az oktatási és gyermekvédelmi rendszer proaktivitása és reflektivitása a családok szempontjából” című szimpóziumon a most végzett gyermekvédelmi kutatásainak eredményeit ismertette. Kutatásait a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Emberi Erőforrások Minisztériuma  is támogatta. Országos kitekintésű felmérései (Budapest II. kerülete, Szombathely, Székesfehérvár és Tapolcsány) a jelenlét alapú reszponzív gyermekjóléti modellprogramok sikerességét és hatékonyságát igazolják, ami a gyermeki reziliencia fejlődésében és a szülők nevelési attitűdjeinek pozitív változásában mérhetőek. Az előadást követő értékes hozzászólásoknak és kérdéseknek köszönhetően jó hangulatú tudományos diskurzus részesei lehettek az online konferencia látogatói.

Dr. Thékes István egyetemünk Társadalompedagógiai Tanszékének docense, a GFE külügyi titkára, aki két előadást is tartott a konferencián. Thékes István egyrészt az „Assessment of language learners attitudes towards mobile-assisted learning” címmel a digitális felületeken végbemenő nyelvelsajátítás területén folytatott kutatásának új eredményeit, másrészt a társadalmi felzárkóztatásban érintett hátrányos helyzetű fiatalok nyelvtanulási folyamatait és kétnyelvűségének hasznosíthatóságát mutatta be.

További hírek
Cimkék