Hirek

A GFE Gyakorlóintézménye együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Kosárlabda Akadémia partnerszervezetével

A Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóintézménye együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Kosárlabda Akadémia partnerszervezetével, a Civis Kosárlabda Klubbal. Bíró Gyula, a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója, a Gyakorlóintézmény vezetője elmondta, hogy a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubbal kötött együttműködés annak a munkának a folytatása, amit a GFE Gyakorlóintézménye a Ricsilla Sport Kft.-vel együttműködésben kezdett el, és épített az elmúlt három évben. Bíró Gyula elmondta, hogy köszönet illeti a Ricsilla Sport Kft. lelkes és lelkiismeretes vezetését és munkatársait, azért a szakmai alapozó munkáért, amivel Szarvason egy múlttal rendelkező sportág újra reflektorfénybe kerülhetett. A DEAC Kosárlabda Akadémiával Szarvason újonnan felálló szakmai stábot Molnár András irányítja, tagjai Vida Júlia, Vida Anna, Filyó Beáta, Bata Zsolt edzők, akik közül többen is dolgoztak már a korábbi edzői csapattal. Szakmai tudásuk, edzői felkészültségük, játékos múltjuk – hiszen többük is magyar kosárlabda válogatott tagként dolgozik jelenleg az utánpótlás nevelésben – garancia arra, hogy az eredményességi mutatók mellett a játékosok számára biztosított lesz az egyéni felkészültség fejlesztése, valamint a Debreceni Egyetemi Kosárlabda Akadémia csapatába való továbblépés lehetősége.

A szarvasi Gyakorlóintézmény tanórai keretben biztosítja a kosárlabdázás lehetőségét, emellett a város más intézményeiben tanuló gyermekek is bekapcsolódhatnak a délután tartott, a sportszervezet által delegált sportszakemberek vezetésével irányított kosárlabda edzésekbe. Az együttműködés keretében a DEAC kosárlabda klubja és a GFE Gyakorlóintézménye térítésmentesen biztosítja a helyszínt a szakmai munkához, illetve kedvezményeket biztosít a nyári edzőtáborok megszervezéséhez.

A Civis DEAC KA-GFE Gyakorló Szarvas néven versenyezteti a tanulókat, profi menedzsmenttel megtámogatva a szakmai munkát. Az együttműködés keretében egy olyan sportpedagógiai, módszertani központ kialakítása a cél, amely a sportpálya továbbfejlesztésével, illetve a már megtervezett sportcsarnok létesítésével, illetve minden olyan pályázati lehetőségé kihasználásával segíti a sportteljesítmény és az edzői szakmai munka fejlődését. Bíró Gyula kérdésünkre elmondta: hosszabb távú cél, hogy a Gál Ferenc Egyetem felsőoktatási képzésében, elsősorban a tanítói szakon is megjelenjen a kosárlabda sport, és korosztály specifikus edzői alapokat kaphassanak az egyetem hallgatói.

K.M.

További hírek
Cimkék