Hírek

NAGYBÖJTI ONLINE TALÁLKOZÁSOK A GFE-N – Négy online együttlétre hívjuk és várjuk a GFE minden polgárát.

a GFE nagyböjti online találkozásaira

Legnagyobb ünnepünkre, a húsvétra készülünk.
Egyetemünk közössége már egy éve kényszerű fizikai távolságtartásban folytatja mindennapi munkáját, de az ünneplések sosem maradnak el. Az ünnepnapok akkor is elérkeznek, és megtartjuk azokat, ha az Egyetemen nem találkozhatunk, és a barátoknak csak távolról integethetünk, vagy az otthon szűkebb kereteiben kell maradnunk.
Sokat kell tennünk az Egyetemen is a találkozásokért, azok megszervezése még nehezebb, még nagyobb odafigyelést igényel a digitális térben, mint összejönni egy teremben, találkozni a folyosón. Sokan megtapasztaltuk, hogy működnek a valós idejű online találkozások, amikor a kép és a hang együtt személyesebb, mint egy bármikor olvasható levél vagy üzenet. Novemberben ténylegesen ünnepeltük a tudományt, amikor online konferenciáinkon százak jöttek össze és tapsoltak is egymásnak. Az adventi gyertyákat az online térben is meggyújtottuk, láttuk, hallottuk a karácsonyi ünnep örömére felkészítő üzeneteket.

A húsvétra készülés alkalmait is online térben kell megtartanunk. A hamvazószerdával indult nagyböjti időben négy valós idejű online találkozásra hívom és várom Egyetemünk mind a négy Karának polgárait: hallgatóinkat, oktatóinkat és munkatársainkat.
A négy online nagyböjti elmélkedést hétfő reggelenként tartjuk, kivéve a március 15-öt, amikor másnap, kedden találkozunk.

Ezek a 15-20 perces alkalmak mindig 8.45-kor kezdődnek március 8-án, 16-án, 22-én és 29-én. A nagyböjti online találkozásaink házigazdája Dr. Kiss Imre szarvasi plébános atya, Teológiai Karunk főiskolai tanára lesz. Minden alkalommal Imre atya szólítja meg a résztvevőket és adja át a szót a heti elmélkedést tartónak. Így hétről-hétre haladva körbejárjuk a Karokat, Békéscsabáról, Gyuláról és Szegedről is bejelentkezve.

Bejelentkezési link

Áldott nagyböjti készülődést, jó egészséget kívánok az eseményeink házigazdái nevében!

Dr. Kozma Gábor

 

További hírek
Cimkék