Hírek

A GFE IDEGEN NYELVŰ ALKOTÓPÁLYÁZATÁNak eredményhirdetése

A Gál Ferenc Egyetem Tavaszi történetek című idegen nyelvű alkotópályázatára az Egyetem négy karáról összesen 19 pályaművet nyújtottak be a hallgatók. Az angol, német, román és szlovák nyelvű írásművek változatos témái között szerepeltek személyes élmények, különleges utazások, fordulatos történetek és tavaszi mesék is.

A megosztott első díjat Cara Annamária Karla román nyelvű és Szabó Erika Mercédesz angol nyelvű alkotásának ítélte a zsűri. Cara Annamária Karla Vis de primăvară (Egy tavaszi álom) című története egy, a szerző által kitalált mese a tavaszról, ami egyben az emberi boldogság lehetőségének metaforája is.

Szabó Erika Mercédesz Spring Fairytale című tavaszi tündérmeséje egy olyan elképzelt világot teremt meg, ahol már az a megszokott, amit nekünk most a világjárvány miatt kell megélnünk: az emberek bezárkózva, egyedül élnek, csak távolról tartják egymással a kapcsolatot. Ők így is elégedettek, de a boldogsághoz valami más is kell – ezt mutatja be nagyon szép képi megfogalmazással a mese.

I. Cara Annamária Karla – román
Szabó Erika Mercédesz – angol

II. Bereczki Réka Bettina – német
Patkásné Martyin Adrienn – román

III. Ácsné Danka Elvira – angol
Szalacsi Dóra – román

További hírek
Cimkék