Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Meghívás pünkösdváró találkozásokra

Kedves Hallgatók!
Kedves Oktatók, Munkatársak!

Pünkösdre készülünk, hogy a húsvét utáni ötvenedik napon ünnepeljük a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét.

A pünkösdi készület időszakában
szeretettel hívom és várom
Egyetemünk jóakaratú polgárait,
a hallgatókat, a tanárokat és a munkatársakat
két pünkösdváró találkozásra
az online térben is megmutatkozó közösségünkben:
április 30-án 8.45-kor
és május 21-én 8.45-kor.

A két találkozáson egy-egy elmélkedés irányítja figyelmünket
pünkösdnek az életünkben való jelenlétére,
hogy örömmel és felkészülten fogadhassuk
a Szentlélek ajándékait:
a bölcsesség, az értelem, a jótanács, a tudomány, a lelki erősség,
a jámborság és az istenfélelem lelkét.

A Gál Ferenc Egyetemen jó érzés visszaemlékezni azokra az alkalmakra, amikor egyetemi közösségünkből sokan együtt készültünk az adventben karácsonyra, a nagyböjtben húsvétra. Egyetemünk közössége már egy éve kényszerű fizikai távolságtartásban folytatja mindennapi munkáját, de az ünneplések sosem maradnak el. Az ünnepnapok akkor is elérkeznek, és megtartjuk azokat, ha az Egyetemen nem találkozhatunk, és a barátoknak csak távolról integethetünk, vagy az otthon szűkebb kereteiben kell maradnunk.
Egyetemünkön rajtunk múlnak ezek a találkozások, amikért sokat kell tennünk, hiszen megszervezésük még nehezebb, még nagyobb odafigyelést igényel a digitális térben, mint összejönni egy teremben, találkozni az udvaron. Sokan megtapasztaltuk, hogy működnek a valós idejű online találkozások, amikor a kép és a hang együtt személyesebb, mint egy bármikor olvasható levél vagy üzenet.

A két pünkösdváró találkozásunk 15-20 perces alkalom lesz, mindkettő 8.45-kor kezdődik: április 30-án és május 21-én. Találkozásaink házigazdája ismét Dr. Kiss Imre szarvasi plébános atya, Teológiai Karunk főiskolai tanára lesz. Imre atya szólítja meg a résztvevőket és adja át a szót a heti elmélkedést tartónak. Első előadónk Békés megyéből lesz: Dr. Esiobu Anayo Augustus békési plébános atya, Teológiai Karunk főiskolai tanára. Második előadónk az Egyházmegyénk szegedi székhelyéről megszólaló Dr. Serfőző Levente atya lesz, aki oktatási helynök, a Kateketikai Iroda igazgatója, szemináriumi prefektus, Teológiai Karunk tanszékvezető docense.

Az online pünkösdi alkalmakra itt közvetlenül lehet bekapcsolódni, az alkalmak előtt néhány perccel.

Áldott készülődést, jó egészséget, és találkozásokig is eredményes tanulást, munkát kívánok az eseményeink házigazdái nevében!

Dr. Kozma Gábor

 

További hírek
Cimkék