Hirek

GFE Központi Gólyatábor

Intézményünk előző tanévi Egyetemmé válását követően idén első alkalommal került megrendezésre a Gál Ferenc Egyetemen a Gólyatábor, valamennyi Kar hallgatóinak részvételi lehetőségével Békéscsabán.  Az Egyetem Központi Gólyatáborába érkező leendő hallgatókat a rendezvény szervezői, a HÖK képviselői fogadták.

Az első nap az ismerkedés jegyében telt el. A „gólyáknak” a nap folyamán lehetőségük volt megismerni a GFE HÖK és Kari HÖK felépítését, feladatait, képviselőit, majd a csapatépítő programok keretében folyt tovább egyrészt a résztvevők ismerkedése, másrészt pedig a csapatok közötti versenyzés. A csapatoknak egy-egy csapatzászlót és egy-egy „Világjegy”-et kellett készíteniük, lézerharc párbajban kellett megmérkőzniük, valamint további játékos feladatok segítségével gyűjthettek pontokat saját csapatuk számára.

Másnap délelőtt az ismerkedés az egyetemi élet néhány további sajátosságának megismerésével, létesítményeinek felfedezésével telt. A hallgatók ezen a napon Dr. Árpási Zoltán, a Gazdasági Kar dékánjának köszöntője után tájékoztatást kaptak a hallgatói juttatásokról, tanulmányi ügyekről, Erasmus lehetőségekről, könyvtárról, s a hallgatói életüket jelentősen megkönnyítő számos dologról. A délután és az este folyamán ismét a játéké, a szórakozásé volt a főszerep. Sor-és váltóversenyeken lehetett részt venni a Pedagógiai Kar HÖK képviselőinek vezetésével a Gazdasági Kar sportlétesítményében, valamint sötétedés után csapatok közötti számháború zajlott az Egyetem udvarán. A versenyszámok végén a csapatonként megszerzett pontokat összesítették a szervezők, s átadásra került a nyertes csapat számára a vándorkupa, valamint minden résztvevő számára egy-egy oklevél.

Az Egyetemi Campus megismerését követően szombaton Békéscsaba város életébe tekinthettek be a „gólyák”. Ellátogattak a békéscsabai Páduai Szent Antal Társszékesegyházba, valamint bekapcsolódtak a békéscsabai megyei nap programjaiba is, amely nemcsak Békéscsaba nevezetességeinek megismerésére adott lehetőséget, hanem bepillantást nyújtott az Egyetem másik két békés megyei Karának helyt adó Gyula és Szarvas városok életébe is.

Reméljük, hogy minden hallgató, „gólya” örömteli élményekkel tért haza, és a közös gólyatáborban szerzett élményeket barátaival is megosztotta.

 

Gólyatábor szervezői

 

További hírek
Cimkék