Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Szív Világnapja az Egészség- és Szociális Tudományi Karon

Szeptember utolsó vasárnapja világszerte a Szív Világnapja, mely alkalomból szakmai és civil szervezetek együttesen a szív- és érrendszeri megbetegedések csökkentésére, a helyes életmódra igyekeznek ráirányítani a figyelmet. Gyulán huszonegyedik, míg az Egyetemen tizedik alkalommal került megrendezésre ez az esemény a Gál Ferenc Egyetem, a gyulai Egészségfejlesztési Iroda, Egészséges Város Közalapítvány, valamint a Regionális Wellness Egyesület összefogásában.

A délelőtt folyamán Csíkos Dániel futónagykövet segítségével a kevésbé rutinosak egy 4,3 km-es futáson, sétán, míg a gyakorlottabbak 19 km távon teljesíthették a napi mozgást. Lelkes csapatunk ezzel csatlakozott az Országos Lélek-Mentő Alapítvány által szervezett „Országos Szívfutás Rekord a Mentőkért” elnevezésű akcióhoz.

Az idősebb korosztályról sem megfeledkezve lehetőség nyílt gyógytornára is, míg közben a kicsik a Viharsarki Koraszülött Mentőalapítványnak köszönhetően a mentőautóval barátkozhattak, mindeközben a prevenciós szemlélet népszerűsítése érdekében az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést végeztek.

A rendezvényt a május végén elindított „Kihívások Ideje” verseny és a „Szíved ritmusa” címmel meghirdetett rajzpályázatból nyílt kiállítás megnyitása, valamint eredményhirdetése zárta.

További hírek
Cimkék