Gazdasági kar

A Gazdasági Kar az EURÓPAFESZTEN

A Békéscsabán működő Europe Direct Békés európai uniós tájékoztató szolgálat szeptember 19-én EURÓPAFESZT névvel nyárzáró fesztivált rendezett a Csabai Rendezvénypajtában.
Magyarországon 17 megyeszékhelyen működik Europe Direct európai uniós tájékoztató szolgálat. Az irodákban európai uniós szaktanácsadók várják az érdeklődőket gyakorlati és testreszabott tájékoztatással. A Europe Direct irodák a személyes és online ügyfélszolgálat mellett számos programot – szakmai konferenciákat, információs napokat, képzéseket, fórumokat, EU-tanórákat, versenyeket – kínálnak.
Ezúttal a rendezvény apropóját az adta, hogy a Békés Megyei Könyvtár újabb öt évre nyerte el a Europe Direct Békés működtetési jogát.
A rendezvényre meghívást, és egyben bemutatkozási lehetőséget kapott a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Kara, illetve a karon hosszú évek óta sikerrel működő Erasmus+ külföldi ösztöndíjprogram.
A békéscsabai Gazdasági Kar és a Europe Direct Békés vezetője, Szarka Judit között immár több éve kitűnő az együttműködés. A Gazdasági Kar Erasmus+ koordinátora, Csefkó Monika minden tanulmányi félévben nagy szabású Erasmus+ információs napot szervez a hallgatók számára, amelynek fő partnere és támogatója a Europe Direct Békés.
Az EURÓPAFESZT alkalmával az érdeklődők első kézből kaphattak tájékoztatást a kar dékánjától, Dr. Árpási Zoltántól, valamint az oktatóktól és a HÖK tagjaitól a békéscsabai karon nyújtott képzésekről, szakokról, nyelvtanulásról és nyelvvizsgákról, valamint az Erasmus+ program által biztosított tanulmányi és szakmai gyakorlati célú lehetőségekről. Köszönet illeti a HÖK tagjait és az oktató kollégákat, akik a vasárnapot feláldozva készséggel vállalták a rendezvényen való közreműködést: Dr. Árpási Zoltán, Csefkó Monika, Gödör Zsuzsanna, Dr. Simon Sándor, Szabóné Bohus Márta, Bátori Dorina, Gyenes Kinga, Liker Dóra, Matyi Gréta.
A látogatók tesztelhették nyelvtudásukat, tájékozottságukat mind magyar, mind angol nyelven, a legfiatalabb látogatók pedig játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek a különböző országok kultúrájával.
A rendezvényen részt vett a Gazdasági Kar egyik Erasmus+ partnerintézménye, az aradi Aurel Vlaicu Egyetem is. Az egyetem rektorhelyettese, dr. Teodor Cilan és a Gazdasági Kar dékánja, dr. Almași Robert Cristian két aradi hallgatóval érkezett. Közösségi média bejegyzésükben az alábbiak szerint tettek említést az eseményről:

UAV at Europe Fest
”We are a university with a European spirit and every opportunity to assume membership in the European community is a joy for our academic community. Europe Fest, organized in Bekescsaba was an event that we attended together with the Gál Ferenc University in Szeged, our European partner.
′′ It was a good opportunity to strengthen relationships with the university in Szeged, to develop collaborations on new academic pallets. It was an event dedicated to Europe, its community spirit and at the same time it was a good opportunity to connect with the Romanian community in Bekescsaba ′′ said the prorector with international relations, conf. Univ. dr. Teodor Cilan”

További hírek