Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Gyulai Karunkon Nyugdíjas Akadémia

Újra elindult a Nyugdíjas Akadémia, ezeken az előadásokon vehetnek részt a gyulai idősek
Még most is jelentkezhetnek az érdeklődők

Újra megszervezte a helyi nyugdíjasok egyik legkedveltebb programját a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara. A Gyulai Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesülettel közösen szervezett nyugdíjas akadémiának a napokban már a tizennyolcadik évfolyama indul. A tanév első előadását október 18-án tartották a szervező egyetem gyulai épületében.

Beke Szilvia dékánhelyettes elmondta, idén két kurzus indul, mindkettő kifejezetten népszerű témákban.

– Az egyik kurzusunk Kocsis János vezetésével Az ember és szépség keresése című művészettörténeti előadás, amelyet hétfő délutánonként hallgathatnak meg a helyi nyugdíjasok, a másik egy, az egészségfejlesztési irodával közösen indított előadássorozat, amelynek Idősen is egészségesen a címe. Utóbbin keddenként, délután 15 órától vehetnek részt az érdeklődők.

Beke Szilvia hozzátette: a programokra a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületénél lehet jelentkezni.

Az egyesület elnöke, Debreceni Jánosné kérdésünkre elárulta: az egyik leginkább kedvelt programjuk az időseknek szóló egyetemi kurzusok látogatása, amelyet idén is nagyon vártak tagjaik.

– A művészeti és utazással kapcsolatos kurzusokat nagyon szeretik a tagjaink, és minden előadás érdekes számunkra, amely az egészség megőrzéséről szól. Ez egy olyan program, amin amellett, hogy érdekes dolgok derülnek ki a világról, alkalmat ad a baráti beszélgetésekre is – emelte ki, hozzátéve, hogy továbbra is jelentkezhetnek mindazok, akiket érdekelnek az előadások.

– Nálunk jelentkezhet bárki, aki szívesen látogatná a programot, lényegében bármikor be lehet csatlakozni.

Az érdeklődők számára a szervező egyesület a +36/70-2921150-es telefonszámon érhető el.

Forrás: Gyulai Hírlap

További hírek
Cimkék