Gazdasági kar

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva Társadalom és tudomány az élhető jövőért címmel tartottak konferenciát szerdán Békéscsabán, a GFE Gazdasági Karán

A keresztény jövőkép megközelítésében tárgyalta az élhető jövő kérdéseit a Gál Ferenc Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

Szerdán a „társadalom és tudomány az élhető jövőért” címet viselő konferencia megnyitóján dr. Kozma Gábor rektor kiemelte, az ember lehetőségeit a tudás bontja ki. Az egyetem hivatása, hogy egyházi küldetésével a társadalom javát és a jövőt szolgálja.

Hozzátette, az intézmény a teremtett világ rendjét tartja mérvadónak, az élhető jövőt olyan jelenti, ahol értékek szerint szerveződnek a közösségek, s ezekben teljesedik ki az ember szabadsága. Ez a szabadság mások számára is hasznos aktivitás, nem pedig egyéni érdekek miatt vívott önérvényesítési törekvések sora.

Dr. Kozma Gábor kiemelte, az élhető jövőben a legfőbb erényt a teremtés tisztelete, valamint más közösségek és emberek tisztelete, szeretete, értékek világába segítése jelenti. A gazdasági karon megtartott előadások ezzel összefüggésben tárgyalták a többi között a hit és a tudomány kontextusát, a méltányos kereskedelmet, valamint a gazdaság újabb jelenségeit. (Forrás: BEOl)

 

További hírek
Cimkék