hirek

Magyar Tudomány Ünnepe a Gál Ferenc Egyetemen

A Gál Ferenc Egyetem konferenciái
a „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”
címmel 2021-ben sorra kerülő
Magyar Tudomány Ünnepe sorozatban

Az MTA 2021 novemberében 18. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a „Magyar Tudomány Ünnepe 2021” című országos és határon túli programsorozatot.
A Magyar Tudomány Ünnepe idei mottója: „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”, amelynek fő üzenete, hogy csak a tudományos tények és összefüggések ismeretében vállalkozhatunk a környezetünkben zajló folyamatok megértésére, és azok várható következményeinek felmérésére, befolyásolására; felhívja a figyelmet továbbá a közérthető és élményalapú ismeretátadás szerepére az álhírek visszaszorításában, valamint motiválni kívánja a fiatal generációkat eredeti gondolatok létrehozására.
A Gál Ferenc Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepe konferenciáin a keresztény jövőkép megközelítésében tárgyalja az élhető jövő kérdéseit, ezzel is megfelelve az általa művelt tudományterületeken és képzésekben kibontakozó küldetésének. A GFE-n folyó tudományos tevékenységben feltárt ismereteknek a képzésekben és a gyakorlatban való alkalmazása ezzel jól működő iránytűvé válhat hallgatóik, a szakmák, a régió társadalma számára.
A négy karon szervezett multidiszciplináris konferenciákon tárgyalják a GFE Kutatóintézetében összehangolt, a Tématerületi Kutatási Program keretében valamennyi kar részvételével és az oktatók egyéni témáiban megvalósuló, a hallgatók tudományos diákköri munkáiban folyó kutatások eredményeit. A GFE ezek tárgyalásába meghívja hazai és külföldi felsőoktatási partnereit, és a régió szellemi szolgálatában együttműködik a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsával.

Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz Békésben
GFE Nyitókonferencia a BMKH-val partnerségben – Békéscsaba, 2021.11.09.
Program
Regisztráció

Nevelés az élhető jövőre
A GFE Pedagógiai Kar multidiszciplináris konferenciája – Szarvas, 2021.11.11.
Program
Regisztráció

Társadalom és tudomány az élhető jövőért
A GFE Gazdaságtudományi Kar multidiszciplináris konferenciája – Békéscsaba, 2021.11.17.
Program
Regisztráció

Szociális- és egészségügyi iránytű az élhető jövőhöz
A GFE ESZK multidiszciplináris konferenciája – Gyula, 2021.11.24.
Program
Regisztráció
Csatlakozási link

A tudományos diákköri munka: iránytű a hivatáshoz
A GFE Tudományos Diákköri Konferenciája – Gyula, 2021.11.24.
Program
Regisztráció
Csatlakozási link
Közönségszavazás

A zárókonferencia helyett decemberben egy másik konferenciára kerül sor.

További hírek