Gyászhír

Fájdalmas szívvel tájékoztatjuk az egyetemi polgárokat, hogy Dr. Szakács Attila a GFE GK Gazdaságtudományi Intézet nyugalmazott főiskolai tanára 2022. február 8-án elhunyt.

Dr. Szakács Attila okleveles matematikus és matematikatanár, egyetemi diplomáját 1985-ben az Ungvári Állami Egyetemen szerezte. 1992-től a fizikai és matematikai tudományok kandidátusa (Kijev, Moszkva), 1994-től a matematikatudomány kandidátusa (Budapest). Kandidátusi fokozatát a csoportgyűrű egységcsoportjának unitér részcsoportjáról írt értekezéséért kapta. Tudományterületén – az absztrakt algebrában – elért eredményeit számos publikációban tette közzé, valamint oktatás-módszertani témakörben is több dolgozatot jegyzett. Kollégánk 1985-től dolgozott a felsőoktatásban, Békéscsabára 1994-ben került. 1995-2004 között a Gazdaságmatematika és Statisztika Tanszék (alapító) tanszékvezetője, 2000-2006 között pedig a Kar főigazgató-helyettese volt. 1997-től főiskolai tanár, 2012 szeptemberétől – egészen (egészségügyi okok miatti) nyugdíjba vonulásáig – a Műszaki menedzser alapszak szakfelelőse. Oktatói tevékenysége kezdettől fogva a matematika oktatás gyakorlatorientáltabbá tételére irányult. Ennek érdekében – a több mint 30 éves felsőoktatási pályafutása során – számos főiskolai és egyetemi kiadványt, tankönyvet és más segédletet írt, illetve lektorált. Széleskörű tudományos és szakmai közéleti tevékenységet is folytatott, többek között elnöke volt a Bolyai János Matematikai Társulat Békés Megyei Tagozatának, illetve tagja volt a Lembergi Matematikai Társaságnak (Ukrajna), a Magyar Algebristák Egyesületének, valamint az MTA SZAB Békés Megyei Testületének is.

 

Dr. Szakács Attila víg kedélyű, társaság kedvelő ember volt. Kollégái szerették közvetlenségéért, humoráért, „határtalan” optimizmusáért. Szerénységét, segítőkészségét, szakmai és emberi nagyságát, jó szívvel megőrizzük.

 

GFE GK dolgozói

További hírek
Cimkék