Hírek

Pünkösdváró találkozások a Gál Ferenc Egyetemen

Pünkösdre készülünk, hogy a húsvét utáni ötvenedik napon ünnepeljük a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét.

A pünkösdi készület időszakában
szeretettel hívom és várom
Egyetemünk jóakaratú polgárait,
a hallgatókat, a tanárokat és a munkatársakat,
valamint Egyetemünk barátait
két pünkösdváró találkozásra
az online térben is megmutatkozó közösségünkben:
május 23-án 8.45-kor
és május 30-án 8.45-kor.

A két találkozáson egy-egy elmélkedés irányítja figyelmünket
pünkösdnek az életünkben való jelenlétére,
hogy örömmel és felkészülten fogadhassuk
a Szentlélek ajándékait:
a bölcsesség, az értelem, a jótanács, a tudomány, a lelki erősség,
a jámborság és az istenfélelem lelkét.

Készüljünk közösen a pünkösdre!
A Gál Ferenc Egyetemen jó érzés visszaemlékeznünk azokra az alkalmakra, amikor – a tavalyi online találkozások megerősítő élményeire építve – ebben a tanévben is sokan együtt készültünk az adventben karácsonyra, a nagyböjtben húsvétra. Közös ünnepléseink a pandémiában sem maradtak el, a mostanra visszahúzódott világjárványban pedig végre megszűnt a kényszerű távolságtartás. Az idei pünkösdben négy Karunkon valóságosan is összejöhetünk a szívet-lelket gazdagító ünnepi találkozásokra. Sőt, az interneten most is összekapcsolhatjuk a különböző kari helyszíneken lévőket képpel és hanggal, hogy a négy Karon együtt tudjuk hívni és várni a Szentlelket. Megélhetjük, ahogyan a bennünk munkálkodó Szentlélek összeköti a négy város minden jóakaratú egyetemi polgárát, sőt, így találkozhatunk iskoláinkkal is és a minket szívesen követő barátainkkal.
A két pünkösdváró találkozásunk 15-20 perces alkalom lesz, mindkettő 8.45-kor kezdődik: május 23-án és 30-án.

Két-két kar együtt legyen házigazda!
A négy Karunk egymással párban lesznek házigazdái a két eseménynek: május 23-án a szegedi Teológiai Kar és a gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kar működnek együtt és szólnak a másik két Karhoz is, május 30-án pedig a szarvasi Pedagógiai Kar és a békéscsabai Gazdasági Kar lesznek közös online házigazdái a többieknek.
Találkozásaink házigazdája ismét Dr. Kiss Imre szarvasi esperes-plébános atya, Teológiai Karunk főiskolai tanára lesz. Imre atya szólítja meg a résztvevőket és adja át a szót a házigazda Karoknak. Az első Kar az elmélkedést közvetíti, majd a második Kar áthívja tőlük a Szentlelket, hogy ők is megszólaltathassák ünnepi üzeneteiket: arra vállalkozó hallgatók, tanárok, munkatársak mondhatnak egy-egy percben a pünkösdről szóló verset, prózát, személyes üzenetüket, énekelhetnek, zenélhetnek, bemutathatnak egy művészeti alkotást, vagy éppen egy pünkösdi szokást. A Karok előkészületeit Dr. Esiobu Anayo Augustus főiskolai tanár, békési plébános hangolja össze.

Mindenkit szeretettel hív és vár a Gál Ferenc Egyetem!
A pünkösdi alkalmakra online az egyetemi honlapunkon megadott címen keresztül, és itt közvetlenül lehet bekapcsolódni, az alkalmak előtt néhány perccel.
Minden egyetemi polgárunkat, iskoláinkat, barátainkat tisztelettel és szeretettel hívom és várom a pünkösdi találkozásainkra, a saját Karukon személyesen, távolról pedig az online együttlétben!
Áldott készülődést, jó egészséget, és a találkozásokig is eredményes tanulást, munkát kívánok az eseményeink házigazdái nevében!

Dr. Kozma Gábor
rektor, diakónus

További hírek
Cimkék