Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Kupakokból gyűjtött szeretet – adomány gyulai karunktól a koraszülöttek segítésére

A Gál Ferenc Egyetem gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karán június 25-én nyújtották át az egy év alatt összegyűlt kupakokból származó adományt a Korábban Érkeztem Alapítványnak.

A gyulai Kar épülete előtt elhelyezett kupakgyűjtőszívben egy év alatt több mint 650 kg kupak gyűlt össze. Az ebből származó 50 ezer Ft adományt a Kar nevében Dr. Beke Szilvia dékánhelyettes adta át Dr. Rádi Katalin alapítványi elnöknek. A sokak személyes részvételével zajlott gyűjtőakció a pénzben is megfogható segítség mellett hathatósan irányította a társadalmi figyelmet a koraszülöttekről való gondoskodás fontosságára. Az eseményt ezért is tartották a gyulai IV. KoraPicnik keretében.

Ezen az alkalmon azt is bejelentették, hogy a GFE gyulai karán folytatják a gyűjtést, aminek újabb kedvezményezettje a Viharsarki Koraszülött Mentőalapítvány lesz, akik számos önkéntes bevonásával biztosítják a koraszülöttek szállítását.

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Görgényi Ernő gyulai polgármester és dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke, aki kiemelte a Gyula városában működő közösség mérhetetlen erejét, melyhez ezúton kívánt csatlakozni a gyulai Kar is.

Kívánjuk, hogy ez a jelképes összeg is támogassa a kicsik fejlődését!

További hírek
Cimkék