Egészség- és Szociális Tudományi Kar

A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara a IV. Csíkszeredai Kórház Napokon

Semmelweis Ignác születésnapján vette kezdetét a IV. Csíkszeredai Kórház Napok, ahol hazánk egészségügyi ellátásának meghatározó személyéről is megemlékeztek. A július 1-től 3-ig tartó rendezvényen a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karáról a gyermekkori elhízás helyzetéről és prevenciójáról tartott előadást Dr. Beke Szilvia, főiskolai tanár, dékánhelyettes, valamint doktorandusz hallgatója Tömő Zsolt, aki az egészségügyi dolgozók mentális leterheltségével kapcsolatos vizsgálat eredményét mutatta be.
A rendezvény szakterületenként adott lehetőséget a legújabb kutatási eredmények bemutatására, valamint a romániai és magyar kollégák szakmai eszmecseréjére. A műhelymunkák keretében számos népegészségügyi problémakör került megvitatásra, melyből úgy gondoljuk mindannyian csak merítkezhettünk.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Konrád Judit menedzser asszonynak, valamint Tulit-Incze Ágnes asszonynak, aki Karunk és a Kórház együttműködésének meghatározó személye, a négy napos igen tartalmas szakmai rendezvényen való részvételi lehetőségért. Köszönjük azt a szeretetet, mellyel fogadtak bennünket és a lehetőséget, hogy részt vehettünk Böjte Csaba által az egészségügyi dolgozókért adott szentmiséjén.

További hírek
Cimkék