Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Kitüntetés és konferencia előadások az Egészség- és Szociális Tudományi Karon

Szeptember hónapban az Egészség- és Szociális Tudományi Kar több oktatója is konferencia előadásokkal köszöntötte az új tanévet.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezet IX. Konferencia szeptember 8-10. között került megrendezésre Siófokon, melyen volt hallgatónk Bencsik Krisztina és Dr. Beke Szilvia, dékánhelyettes, főiskolai tanár asszony vett részt, előadásuk címe: A COVID-19 járványhelyzet hatása az alap- és járóbeteg-ellátásra az igénybevevők oldaláról.
A konferencia nem csak tudományos mivolta miatt, hanem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által átadott kitüntetések folytán is büszkeséggel tölti el Egyetemünket, hiszen korábbi két hallgatónk is elismerésben részesült, így:
• Lakatos Zsuzsanna, a MESZK Békés Megyei területi szervezetének elnöke a MESZk-ért díjat,
• Patakiné Márkus Ágnes, az Orosházi Kórházban aneszteziológiai területen dolgozó, ma már APN végzettséggel, de korábban Ápolás és betegellátás szakon nálunk végzett hallgató MESZK Szakmai díjat vehetett át.

Ugyanebben az időszakban Debrecenben került megrendezésre a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XLI. Kongresszusa, ahol Dr. Párduczné Dr. Szöllősi Andrea, főiskolai docens asszony „A fiatalkori elhízás és a reprodukciós egészség- a megelőzés lehetőségei” címmel tartott előadást.
Dr. Párducz László PhD, címzetes főiskolai tanár úr pedig a „A fiatalok reprodukciós egészségvédelme” című előadásával a korai prevencióra és az egészségfejlesztés fontosságára igyekezett a résztvevők figyelmét felhívni.
Az Egyetem valamennyi munkatársa nevében szeretettel gratulálunk az elismerésekhez, minden előadónak és kitüntetettnek további jó egészséget, eredményekben, sikerekben gazdag tudományos munkát kívánunk!

További hírek
Cimkék