Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Sikeres TDK pályázat az Egészség- és Szociális Tudományi Karon

2022-ben ismét sikeres TDK pályázatot nyert a gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kar, mely segítségével tovább folytatódhat a tudományos munka iránt érdeklődő hallgatók tehetséggondozása. „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint a tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” pályázat anyagi forrást biztosít a tudományos diákköri műhelyek, valamint a kari Tudományos Diákköri Konferencia megszervezésére és megvalósítására. A pályázat által támogatott programok célja a kar hallgatóinak tudományos érdeklődésének, kutatások iránti nyitottságának fokozása, szakmai és módszertani tudásának növelése. Ennek érdekében 2022/2023-as tanév őszi félévében négy műhelyfoglalkozásra fog sor kerülni: a már kutatásukon dolgozó hallgatóinkat 2X5 órás Tudományos szakmai attitűdök kibontakozását segítő kurzussal, valamint kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai előadással kívánjuk segíteni. A kar alsóbb évfolyamos hallgatóinak TDK munkával kapcsolatos ismereteinek bővítését, érdeklődésének felkeltését pedig TDK toborzó eseményünkkel kívánjuk elérni.
A pályázati programunk kitüntetett eseménye a 2022. november 24-én megrendezendő kari Tudományos Diákköri Konferencia, melyen karunk hallgatói mutatják be önálló kutatásuk legfontosabb eredményeit és azok gyakorlati hasznosíthatóságát szakmai zsűri, hallgatótársaik, középiskolás diákok, valamint partnerintézményeink szakemberei előtt. A legnívósabb pályamunkák a 2023 tavaszán megrendezendő XXXVI. OTDK konferencián képviselhetik intézményünket. Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára kvalifikált hallgatók felkészülését segíti a 2022/2023. tanév II. félévére tervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai előadás.
Bízunk benne, hogy a programsorozat, valamint a kar oktatóinak mindenkori maximális szakmai segítségével a hallgatóink tudományos aktivitása a korábbi éveknek megfelelően magas lesz, valamint az általuk benyújtott és bemutatott pályamunkák továbbra is magas színvonalúak lesznek.

Kulturális és Innovációs Minisztérium

Nemzeti Tehetség Program

További hírek
Cimkék