Hirek

A szarvasi Pedagógiai Kar oktatói Erasmus+ mobilitáson vettek részt Losoncon

Dekrét Márta és Baráth Nóra oktatóink Erasmus+ felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitásában vettek részt Losoncon, a Stredná odborná škola pedagogická intézményében.

Főként a nyelvtanítás, a gyermekirodalom és a vizuális nevelés területén folytattak szakmai tapasztalatcseréket szlovák és magyar nyelvű oktatókkal. Mindkét fél számára gyümölcsözőek voltak az óralátogatások, és az azokat követő beszélgetések, melyek során összevetették pedagógiai módszereiket, tankönyveket, jegyzeteket cseréltek. A hallgatói alkotások kölcsönös megtekintése kézzel foghatóvá tette a párhuzamos törekvéseinket.

Kiemelkedően fontos volt számukra az a délelőtt, amelyet a Kármán József Alapiskola és Óvodába töltöttek. Délutánonként megismerhették Losonc kulturális értékeit, a Nógrádi Múzeumot és Galériát, részt vehettek a Kerámia Szimpóziumhoz, és az Edgar Degas illusztrációk kiállításához köthető múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Feledhetetlen élményt nyújtottak a Szabó Gyula Emlékház festményei, a festő özvegye Sz. Haltenberger Kinga személyes hangvételű tárlatvezetésével. A losonci zsinagóga felújított terének látványa, Fülek várának története, a Forgách-várkastélyba vezető biciklis túra és a röplabdázással töltött sportdélután szintén marandó emlékeket adtak diákjainknak és oktatóinknak egyaránt.

Köszönjük a szíves fogadtatást és az életre szóló élményeket!

További hírek
Cimkék