Gazdasági kar

Szakmai előadások a Gazdasági Karon

November 14-én a Gazdasági Kar hallgatói két előadáson is részt vehettek sport, egészség, illetve fenntarthatósági témában.
Varga Róbert „Egészségünk egy világjárvány után, a sport mint lehetőség” című előadásában egyetemi polgáraink előtt bemutatta, hogy a közelmúlt járványidőszaka után miért is kellene még inkább a sport felé fordulni. Az előadó felhívta rá a figyelmet, hogy nem csak a fizikumra van jó hatással a mozgás, hanem több dimenziója is lehet az egészségnek, mint például mentális, emocionális és szociális is.
Bízunk benne, hogy az előadás hatására hallgatóink még inkább elköteleződnek a sportok iránt és aktív részesei lesznek annak.
Koszecz Sándor egy igen érdekes és aktuális témával várta a hallgatókat, mégpedig „Klímakockázatok és lehetőségek, avagy példa az önellátó élelmiszertermelésre” címmel. A hallgatók nem csak az éghajlatváltozással, illetve annak következményeivel ismerkedtek meg, hanem gyakorlati ismereteket is kaptak az előadás során.

Az előadás a „Keresztény fiatalok szabadegyeteme, közösségi előadássorozat napjaink kérdéseiről” EKCP-KP-1-2021/1-000521 projekt keretében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Magyarország Kormányának támogatásával valósulhatott meg.

További hírek
Cimkék