Hirek

Fizikai aktivitás – inaktivitás című tudományos ülés

Tudományos ülés meghívó

Fizikai aktivitás-inaktivitás A Magyar Tudományos Akadémia, Szegedi Területi Bizottság, Orvostudományi Szakbizottság, Sporttudományi Munkabizottság szervezésében megrendezésre kerülő tudományos ülés 2022. december 21. (szerda) 17:30-20:00

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Tudományos Akadémia, Szegedi Területi Bizottság, Orvostudományi Szakbizottság, Sporttudományi Munkabizottság szervezésében megrendezésre kerülő tudományos ülésre!

Program:

17:30 Elnöki köszöntő: Prof. Dr. Lengyel Csaba
17:35 Dr. habil. Kósa István: A telerehabilitáció hatékonysága a metabolikus szindróma kockázati tényezőire.
18:00 Dr. Domján Andrea – Kasza Blanka Bernadett – Schillinger Tamara: A nyaki gerincet érintő panaszok és szenzomotoros károsodás megjelenése a digitális eszközöket használó fiatalok körében.
18:15 Kasza Blanka Bernadett – Dr. Finta Regina – Dr. Domján Andrea: Az ülő életmód negatív hatásai az egyetemista korosztály egészségére – egy egyszeri edukáció hatása a derékfájdalommal kapcsolatos ismeretekre.
18:30 Vári Beáta – Dr. Berki Tamás – Dr. habil. Győri Ferenc: Az ülésidő és a fizikai aktivitás hatása irodai dolgozók mozgásszervi panaszaira és egészségi állapotának önértékelésére.
18:45 Dr. Molnár Andor H. – Herédi Rebeka: Befolyásolja-e a testépítők szteroidfogyasztása az izomdiszmorfia, az orthorexia vagy az edzésfüggőség megjelenését?
19:00 Nagy Ágnes Virág – Domokos Mihály: Diagnosztizált hiányosságokra épülő fejlesztő mozgásprogramok U11-es kosárlabdázók körében.
19:15 Dr. Berki Tamás: A fizikai aktivitás és élvezetének szerepe a tanulmányi teljesítményre és a tanulási motivációra.
19:30 Dr. Halasi Szabolcs: A tanulási és szociális készség fejlesztése a testnevelés és sport speciális pedagógiai eszközeivel.
19:45 Dr. Lepeš Josip: A testnevelés és sport hatása a szépkorú nők egészségének megőrzésére.

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Az online csatlakozási linket a regisztrációt követően kapják meg a résztvevők.

Együttműködő partner:
Dél-alföldi Ifjúsági Életmód és Szabadidő Alapítvány
dieta.org.hu

További hírek
Cimkék