Egészség- és Szociális Tudományi Kar

A legkiválóbb ápolójelölteket díjazták a békéscsabai kórházban

Huszonegy Békés- és Csongrád-Csanád vármegyei középiskolai tanuló mérte össze tudását a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara által meghirdetett versenyen. A megmérettetés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az ápolói hivatás szépségeire, és hozzájáruljon a szakma népszerűsítéséhez. Az eredményhirdetést a Békés Megyei Központi Kórház Skill-labor konferencia termében tartották.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy az ápolók az orvosok legfontosabb munkatársai és ők azok, akik egy mosollyal, egy érintéssel vagy akár egy jó szóval is nagyon sokat segíthetnek a betegeknek. Mint fogalmazott: akkor válnak igazi gyógyító erővé, ha a munkájukat megfelelő szakértelemmel és elhivatottsággal tudják végezni.

– A fekvőbeteg-ellátásban nélkülözhetetlenek lesznek a szakmailag jól felkészült ápolónők, ők azok, akik az orvosi munka elvégzése előtt, közben és utána is törődnek a betegekkel. Nagyon sokak élete, egészsége az ápolókra van bízva, ezért is fontos, hogy a jól képzett utánpótlás biztosított legyen – hangsúlyozta Békéscsaba polgármestere.

Szarvas Péter hozzátette: nagy örömére szolgált, hogyan sok megyeszékhelyen élő diák is megmérette magát, ezért az ápolói hivatás ösztönzésére a versenyben résztvevő legfiatalabb békéscsabai ápolójelöltet polgármesteri különdíjban részesítette. Szabó Gréta, a Szent-Györgyi Albert Technikum 11. évfolyamos tanulója kérdésünkre elmondta: az osztályfőnöke motiválta arra, hogy jelentkezzen a versenyre, az ápolónői hivatást pedig azért választotta, hogy segítsen az embereken.

A „Legkiválóbb ápolójelölt” versenyen résztvevő huszonegy Békés és Csongrád-Csanád vármegyei, egészségügyben tanuló diák, három fordulón keresztül mérhette össze tudását.

– A versenyzők próbára tehették, hogy a betegellátásban, az ápolásban, valamint az elsősegély-nyújtásban milyen készségekre tettek szert, hogyan tudnak a beteghez alkalmazkodni, és hogyan tudják a szakmai szerepnek megfelően leggyorsabban, legpraktikusabban és leghumánusabban ellátni a betegeket – tájékoztatott a versenyről a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánja.

Dr. Vincze Gábor hangsúlyozta: a versenyben való szereplés egyértelműen utat nyit számukra, hogy az egyetemen tanulhassanak tovább és hosszú távú cél az, hogy minél képzetebb ápolók lássák el Békés vármegye lakosságát, hiszen az orvosokat is nagyon sok esetben helyettesíthetik.

Forrás: behir.hu

Sajtómegjelenés:
beol.hu
Gyula TV

További hírek
Cimkék