Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Megalakult a Szülessen Több Gyermek Multidiszciplináris Tudományos Társaság

Múlt hét pénteken hivatalosan is megalakult a Szülessen Több Gyermek Multidiszciplináris Tudományos Társaság, melynek alapító és vezetőségi tagjaiként is köszönthetjük Egyetemünk oktatóit. A tudományos társaság elnöke Dr. Mák Kornél, a Gál Ferenc Egyetem docense, a kecskeméti Bolberitz Pál képzőközpont vezetője, alelnöke Dr. Párducz László PhD, egyetemünk címzetes főiskolai tanára.
Alapító tagként jelen volt Dr. Fest Sarolta, a Pedagógiai Kar professor emerita asszonya, Dr. Beke Szilvia, az Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Párduczné Dr. Szöllősi Andrea tanszékvezető, főiskolai docens asszony, valamint Dr. Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Gazdasági Karunk oktatója.
Az eseményt megtisztelte Dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó is, aki kiemelte, hogy Magyarországon a teljes termékenységi arányszám jelenleg megközelíti az 1,7 értéket, ám a népességfogyás megállításához 2,1-re volna szükség. Tavalyelőtt 62 582 fővel csökkent az ország lakosainak száma, melyben a pandémia is jelentős szerepet játszott, s egyúttal a gyermekvállalási kedvre is rányomta a járvány a bélyegét.
A társaság azzal a céllal jött létre, hogy együttes erővel és ki-ki a maga tudományos területén elért eredményeivel csatlakozva eme nemes „hálózathoz” járuljon hozzá ahhoz, hogy a Kárpát-medencében minél több magyar gyermek szülessen és nőjön fel egészségesen.
Mi sem példázza ezt a törekvést jobban, minthogy az alakuló ülést követően megrendezésre került a Gyermekvállalás segítése a Kárpát-medencében című, I. Tudományos Konferencia, melyen előadóként is részt vett a társaság vezetősége, az Egyetem Karának dékánhelyettese, valamint a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója.

További hírek
Cimkék