Gazdasági kar

A magyar gazdaság lehetőségeiről tanácskoztak a békéscsabai Gazdasági Karon

A magyar gazdaság lehetőségei 2023-ban címmel tartottak kedden szakmai szimpóziumot Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán. Az eseményt az egyetem és a Hallgatók a Hallgatókért Alapítvány közösen hívta életre.

A prezentációk előtt Prof. Dr. Dux László rektor, valamint Szatmári György, az alapítvány megalapítója mondott köszöntőt. A megnyitón elhangzott, a Gazdasági Karon minden ősszel, a tudomány hónapja apropóján szoktak a mostanihoz hasonló eseményeket szervezni, azonban idén úgy gondolták, eljött az ideje egy tavaszi konferenciának is. Ráadásul a téma is meglehetősen aktuális.

Mint kiderült, rendkívüli a szimpózium napja abból a szempontból, hogy a hallgatókon és középiskolásokon túl a jelen konferenciára a vállalkozások, illetve cégek képviselőit is meghívták.

Nem titkolt szándékuk ugyanis az, hogy a Gazdasági Kar egy gazdasági, szellemi közösségi, valamint tudásközponttá váljon a térség vállalkozásai számára.

Prof. Dr. Dux László elmondta, örömmel adnak otthont a szimpóziumnak. Hozzátette, a Gál Ferenc Egyetem, mint a Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye kiemelt feladatának tartja, hogy az Egyházmegye területén olyan korszerű képzéseket tartson, amelyek a hallgatókban növelik az erkölcsi értékeket, a felelősségvállalást, a közösség-, a család-, valamint a hazaszeretet.

Kifejtette, Békés vármegye meghatározó terület a várható gazdaságfejlesztések szempontjából, ezért is fontosak náluk a mostanihoz hasonló konferenciák.

Szatmári György köszöntőbeszédében felidézte az alapítvány megalapításának célját és állomásait. Az előbbi az volt, hogy felpezsdítsék az egyetemi közösségi életet, amin végül egy alapítvány formájában kezdtek el munkálkodni. Hozzátette, a kezdetek óta együttműködtek az egyetemmel, kuratóriumi tagjuk lett például a kezdetek óta Dr. Árpási Zoltán dékán.

Előadást elsőként Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke tartott, majd Dr. Szepesi Balázs, az MCC Közgazdasági Iskola és Vallástudományi Műhely iskolavezetője. A konferenciát Dr. Árpási Zoltán zárta.

Forrás:
beol.hu
behir.hu

Fotók: Jármi József

További hírek
Cimkék