Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Kettős jubileumot ünnepeltek a Gyulai Felsőoktatás Napján

Kettős jubileumot ünnepeltek a Gyulai Felsőoktatás Napján
Az ápoló szak harminc, a szociális munka szak húsz évvel ezelőtt indult el

A segítő hivatások tudománya és művészete címmel rendezték meg a Gyulai Felsőoktatás Napját május 18-án a városháza dísztermében. A jubileumi eseményen a Gál Ferenc Egyetem ápolás és betegellátás alapszak elindulásának harmincadik, a szociális munka alapszak indításának huszadik évfordulóját ünnepelték.

A megjelenteket elsőként Janka Ferenc rektorhelyettes köszöntötte. Mint fogalmazott, az egység képviselete és szolgálata a küldetése minden egyházi intézménynek, így az egyházi egyetemnek is, ahol van egy közösségi szellem, ahol mindenki egyért dolgozik, ahol helye van a kiválóságnak.

Dux László, az egyetem rektora kiemelte: fontos missziót végez az egészség- és szociális tudományi kar a keresztény szellemiségű értékrendet követő, segítő szakmák utánpótlásának a képzésében és továbbképzésében.

Kovács József országgyűlési képviselő a gyulai felsőoktatás történetét tekintette át köszöntőjében, amely 1993-ban indult, majd több átszervezés után került a Gál Ferenc Főiskola, később a Gál Ferenc Egyetem alá.

Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy Békés vármegyében és Gyulán is megerősödött a felsőoktatás – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta: a két jubileum mérföldkő a fürdővárosi felsőoktatás életében. Elmondta: az elmúlt harminc esztendőben mintegy ezer felsőfokú ápoló, az elmúlt két évtizedben pedig háromezer-háromszáz szociális munkás végzett az intézményben.

– Egy város megtartó erejét, vonzerejét, presztízsét meghatározza az, hogy működik-e ott felsőoktatás – fogalmazott köszöntőjében Görgényi Ernő polgármester, majd hozzátette, hogy Gyulán a kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy az oktatás fő profilja az egészségügy lesz, hiszen itt megvannak a személyi feltételek és a tudásbázis is a Békés Megyei Központi Kórháznak köszönhetően.

Aláhúzta: a Gál Ferenc Egyetemnek köszönhetően biztos kezekben van a gyulai felsőfokú oktatás.

Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa örömét fejezte ki, hogy Gyulán működik ez a képzés, amelynek nem csupán a gyulai, de a békéscsabai tagkórház is első számú haszonélvezője.

A köszöntők után délelőtt és délután is előadásokkal folytatódott az ünnepség, május 19-én, vasárnap 9 órakor pedig megnyitják a Gyulai Irgalmas Rendi Nővérek történetét bemutató kiállítást.

Forrás: gyulaihirlap.hu

Sajtómegjelenés:
beol.hu

További hírek
Cimkék