Hirek

Tudományos Diákköri Konferencia a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán

Május 23-án került megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia tavaszi ülése a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán a hagyományos Tavaszi hangversennyel egybekötve.
A délutáni program részeként először a GFE Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda Szív hangjai kórusának műsora csendült fel, majd ezt követte a Pedagógia Kar énekkarának műsora, a koncert zárásaként pedig a két kórus közös produkcióját hallgathatta meg a közönség. Zongorán közreműködött Aradi Zsolt tanár úr, a karvezető Balláné Tóth Krisztina tanárnő volt. A két kórusnak és felkészítő tanáraiknak ezúton köszönjük a szívet és lelket egyaránt gyönyörködtető dallamokat.
A hangversenyt követően a Kar pedagógusjelöltjei két szekcióban mutatták be kutatásaikat az egészséges életmód, játék-szabadidő, digitális kultúra, és a pedagógia különböző területein. A diákköri előadások bepillantást nyújtottak a kari tehetségműhelyek munkájába is.
Az első szekcióban első helyezést ért el Dudás Bence tanítószakos hallgató: Innovatív osztályozási rendszer lehetősége (témavezető: Dr. Lestyán Erzsébet f. docens). Második helyezett lett Dobi Csilla tanító szakos hallgató: Tehetséggondozás, fejlesztés az iskolában, hátrányos helyzetű, reziliens tanulók felismerése, tehetséggondozása (témavezető: Dr. Lestyán Erzsébet f. docens). Harmadik helyen végzett Rácz Petra Katalin tanító szakos hallgató: Közösségi iskolák új tanítási és tanulási lehetőségei a Montessori pedagógia eszközeinek és módszereinek használatával (témavezető: Dr. Lestyán Erzsébet f. docens). Különdíjat kaptak: Molnár Katalin tanító szakos hallgató: Az internet, a közösségi oldalak szerepe, felhasználása a pedagógiában, hatása a gyerekekre – A világháló szerepe a diákok életében (témavezető: Szabóné Dr. Balogh Ágota f. docens), és Mészáros Éva Eliza óvodapedagógus hallgató: A különleges bánásmódot igénylő gyermekek integrációjának, inklúziójának megvalósulása az óvodában (témavezető: Dr. Lestyán Erzsébet f. docens).
A második szekcióban első helyezést ért el Baki-Nadu Judit óvodapedagógus hallgató: A Bee-bot padlórobot felhasználási lehetőségei az óvodai tevékenységeken belül (témavezető: Bontovics Ignác tanársegéd). Második helyezett lett Gyurcsik Andrea óvodapedagógus hallgató: Óvodáskorú gyermekek szabadidő eltöltésének lehetőségei (témavezető: Dr. Fest Sarolta, Prof. Emerita). Harmadik helyen végzett Virág Bianka tanító szakos hallgató: Az átalános iskolás diákok egészségmagatartásának vizsgálata (témavezető: Kovács-Vida Júlia tanársegéd). Különdíjat kapott Gulyás Andrea Réka tanító szakos hallgató: Labdajátékok szerepe az iskolai testnevelésben (témavezető: Kovács-Vida Júlia tanársegéd).
Az előadó hallgatóknak, témavezető tanáraiknak ezúton is gratulálunk, az országos TDK konferenciára továbbjutóknak további sikereket kívánunk!

A rendezvény megvalósítását „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című NTP-HHTDK-22 pályázat támogatta.

Miniszterelnökség logó

Miniszterelnökség logó

Nemzeti Tehetség Program logó

Nemzeti Tehetség Program logó

További hírek
Cimkék