Hirek

Arany és ezüst fokozatú minősítések a III. Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Kányádi Sándor nevével fémjelzett versmondó és versillusztrációs verseny. A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara által kiírt versenyre magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhettek.

Karunk hallgatói a versillusztrációs verseny kategóriában indultak, ahol a pályázóknak olyan Kányádi-verset vagy -versrészletet kellett illusztrálniuk, amelyben megjelenik a madár mint téma. Kovács Enikő Lili levelező tagozatos végzős óvodapedagógus hallgatónk Ének a forrásról című akvarell illusztrációja ezüst fokozatú minősítést kapott. Gyenes Klára II. évfolyamos csecsemő és kisgyermeknevelő szakos nappali tagozatos hallgatónk két alkotással vett részt a versenyen, a Sóhajtás és a Rigók című versekhez kiemelkedően szép kompozíciókat készített, amelyek arany minősítést kaptak. Salka Liliána I. évfolyamos óvodapedagógus nappali tagozatos hallgatónk szintén arany fokozatban részesült, Ne szállj el című alkotásában bátran kombinálta az akvarell és a monotípia technikáit. A hallgatókat Baráth Nóra tanársegéd, festőművész készítette fel.

Nagy öröm, hogy idén személyesen vehettünk részt a díjátadó rendezvényen, és láthattuk azt a színvonalas mezőnyt, kiállítást, amelyben hallgatóink méltó módon képviselték intézményünket. Az eseményt követően a hallgatók és oktatójuk ellátogattak a Szépművészeti Múzeumba, ahol közösen tekintették meg a „Csontváry 170” című kiállítást, ezzel koronázva meg a díjátadó napját.

A szép eredményeket elért hallgatóknak gratulálunk, felkészítő tanáruknak ezúton is köszönjük segítő, támogató munkáját!

További hírek
Cimkék