Gazdasági kar

Tanévzáró és diplomaátadó a GFE békéscsabai karán

2023. június 30-án péntek délután került megrendezésre a Gazdasági Kar tanévzáró és diplomaátadó ünnepsége. A tanévzárót Dr. Janka Ferenc rektorhelyettes nyitotta meg, aki egyben gratulált is a frissen végzett hallgatóknak elért eredményeikhez. Az újdiplomásokat és az ünnepségen megjelenteket köszöntötte Dr. Bódi Beáta a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója valamint Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.
Dr. Árpási Zoltán a Gazdasági Kar dékánja ünnepi beszédében áttekintést adott a 2022-2023-as tanév eseményeiből. A Kar izgalmas és eredményes tanévet zárt, két alkalommal – ősszel és tavasszal – került megrendezésre Tudományos Diákköri Konferencia, áprilisban megrendezésre került öt ország bevonásával egy nemzetközi hét, emellett 22 vendégoktatót fogadtunk Erasmus+ együttműködés keretében, hallgatóink hazai és nemzetközi konferenciákon értek el kiemelkedő sikereket. A tudományos munka mellett az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordítottunk a helyi együttműködésekre (Békés Vármegyei Kormányhivatal, Békéscsaba Megyei Jogú Város, Békés Vármegyei Nemzeti Adó- és Vámhivatal) és tettünk együtt a jó ügyekért. Így történt, hogy októberben együtt futott az Egyetem az ÁGOTA Alapítvány támogatásáért a II. Fuss és Segíts jótékonysági futóversenyen, majd májusban együtt főztünk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványért. Folytattuk a közös munkát Békéscsaba városával is az ifjúsági és közoktatási kerekasztal üléseken, az ösztöndíjátadó testület ülésein és a városi rendezvényeken.
A tanévzáró ünnepségen kerültek átadásra a címzetes egyetemi kinevezések, illetve hallgatói kitüntetések is. Címzetes egyetemi docensi címet vehetett át Dr. Rákóczi Attila, Dr. Ráfi Péter, Együd Imre, Herczeg Tamás és Seres Péter. Az Egyetem Szenátusa 2023-ban Gál Ferenc Egyetemért Hallgatói Emlékérem kitüntetésben részesítette Karunk pénzügy-számvitel felsőoktatási szakképzésen végzett hallgatóját Peres Vivien Vandát, aki különleges énekhangjával az egyetemi kulturális élet fontos szereplője, hiszen több ízben is emelte rendezvényeink hangulatát szólóénekével és akusztikus zenekarával.
Az idei tanévben közel 50 végzős diákunk vehette át diplomáját pénzügy és számvitel, gazdálkodási és menedzsment alapszakok valamint felsőoktatási szakképzések egyikén, továbbá műszaki menedzser alapszakon. A végzős hallgatókat Békéscsaba város nevében Varga Tamás alpolgármester köszöntötte.

Sajtómegjelenés: gyulatv.hu

Fotók: Jármi József

A békéscsabai tanévzáró összefoglaló videója:

A békéscsabai tanévzáró teljes felvétele:

További hírek
Cimkék