Gazdasági kar

Rigai magyar nagykövet, lufieső és paella – Erasmus+ információs nap a Gazdasági Karon

A Gazdasági Kar október 10-én rendezte meg immár hagyományosnak tekinthető Erasmus+ információs napját az #ErasmusDays 2023 európai programsorozathoz csatlakozva.
Dr. Árpási Zoltán dékán barátságos köszöntőjét egy fontos bejelentéssel zárta: megújul az egyetemi klub, amelynek emeleti helyiségében Erasmus+ klub kerül kialakításra. A helyiség belső kialakításának megtervezésére a kar pályázatot ír ki hallgatói számára.
Csefkó Monika intézményi és kari Erasmus+ koordinátor az Erasmus+ pályázatokra vonatkozó információkat osztotta meg a résztvevőkkel és bemutatta az egyetem megújult Erasmus honlapját.
Ezt követően motivációs előadásokra került sor Durkó Brúnó és Lezsák Tamás korábbi Erasmus+ ösztöndíjas hallgatók, valamint Lupták Zoltán, a Békéscsabai Magyar-Finn Baráti Társaság elnökének jóvoltából.
A kávészünetet követően Urkuti György, Magyarország rigai nagykövete élő bejelentkezéssel lepte meg és köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd lett és spanyol partnerintézmények bemutatására került sor.

A program vetélkedővel folytatódott. Újabb meglepetés várta a hallgatókat: a feladatokat látványos lufiesőt követően a léggömbökben kellett megtalálni.
1. helyezett: ÉSZven TOUR csapat (Sándor Edit, Rondic Krisztina, Janecskó Sára, Tóth Imre)
2. helyezett: A 3 Erasmuskétás (Racskó Alexander, Schultz Laura, Szilágyi Levente)
3. helyezett: GazdaságiSOKK (Polonyi Nóra, Csík Krisztina, Károlyi Gabriella)

A csapatoknak szívből gratulálunk, a csapattagok mindegyike – az élményeken túl – egy-egy bőrönddel lett gazdagabb.
A program ebéddel zárult, amelyen egy spanyol nemzeti ételt, paellát kóstolhattak meg a résztvevők.

További hírek
Cimkék