Hirek

A Gál Ferenc Egyetemen is látogatást tett hazánk apostoli nunciusa

Szegeden járt szerdán Michael Wallace Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyháznak és a híveknek is nyitottá kell válnia. Az érsek egy konferencián vett részt, amelynek fókuszában a pápa 10 éve kiadott apostoli buzdítása állt.

„Az evangélium öröme betölti azok szívét és lelkét, akik találkoznak Jézussal és engedik, hogy üdvözítse őket, így megszabadulnak a bűntől, az elszigetelődéstől, a belső ürességtől. Krisztussal mindig megszületik és újjászületik az öröm”
– így hívta meg a keresztényeket az új evangelizációs korszakra szerdán Szegeden Michael Wallace Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa.

A Gál Ferenc Egyetemen ugyanis Via Ecclesiæ címmel pasztorál-kateketikai konferenciát rendezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete és az egyetem Ferenc pápa Evangelii Gaudium apostoli buzdítása kiadásának 10. évfordulója alkalmából. Ezen az eseményen vett részt az érsek.

2A pápa apostoli buzdításából is kitűnik, hogy az egyház arra hivatott, hogy az evangélium örömét hirdesse, amely az erőnk forrása. Éppen ezért nem szabad az egyháznak elveszítenie a közvetlen kapcsolatot a néppel és nem szabad a kiválasztottak csoportjává válnia. Olyan egyházra van szükség, amely párbeszédet folytat, odafigyel a gyengébbekre, mindenkit befogad és bátran elviszi az evangélium próféciáját mindenkihez. Ahogyan a buzdításban is írja Ferenc pápa, az egyháznak nyitott ajtókkal és szívvel kell rendelkeznie.”
– magyarázta Michael Wallace Banach.

De az apostoli nuncius szerint a pápa arra is figyelmeztet, hogy nekünk is nyitott kapukkal kell rendelkeznünk, hogy be tudjuk engedni a szívünkbe az élet Urát, majd utána ki kell lépnünk és a társadalomban nekünk kell nyitott kapukká válnunk, hogy segítsük Magyarországot a testvériség és a béke útján növekedni.

A szerdai konferencián Michael Wallace Banach mellett előadást tartott például Ubaldo Montisci, a Pápai Szalézi Egyetem Neveléstudományi Kar Kateketikai Intézetének igazgatója is. A jelenlévőket Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök is köszöntötte, aki elmondta, nemcsak az évforduló ad aktualitást a konferenciának, hanem az is, hogy a háborús időszakban az őrült ideológiák tönkreteszik az ember méltóságát, éppen ezért nagy szükség van az evangélium reményére és örömére.

Forrás: delmagyar.hu

További hírek
Cimkék