Egészség- és Szociális Tudományi Kar

A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője verseny: kihirdették az eredményeket

Megtartották a „Legyél te a Dél-Alföld legjobb Egészségturizmus-szervezője” elnevezésű, a régió középiskolásai számára kiírt verseny díjátadó ünnepségét kedden délután a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karán, Gyulán. A felsőoktatási intézmény a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Vármegyei Területi Szervezetével, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.-vel együttműködésben hívta életre a megmérettetést. A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője versenyen számos összetett feladat várt a fiatalokra.

Dr. Vincze Gábor dékán köszöntőjében elmondta, Gyulán több száz éves múltra tekint vissza az egészségügy. Mint kiemelte, a Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője versenyt első ízben rendezték meg, amelynek célja az volt, hogy egy olyan hivatás szépségét ismertessék meg, amely sok ezer ember megélhetését biztosítja, és amelyet komoly infrastrukturális háttér szolgál térségünkben is. Emlékeztetett arra, hogy 2006-ban a karon, az országban elsőként indult el az egészségügyi szervező képzés egészségturisztikai szakiránnyal. Hangsúlyozta, az egészség- és gyógyturizmus nem képzelhető el megfelelő szaktudás és az emberek szeretete nélkül.

A Dél-Alföld legjobb egészségturizmus-szervezője verseny már ősszel elkezdődött
Dr. Beke Szilvia dékánhelyettes elmondta, a verseny tavaly ősszel kezdődött azzal a céllal, hogy a helyi értékeket, a turizmus rejtette szépségeket és a hungarikumokat bemutassák, még inkább középpontba állítsák.

– Emellett rávilágítottunk arra, hogy mindez az egészségmegőrzés szempontjából milyen nagy jelentőségű – emelte ki. – A megmérettetés elméleti, online fordulókkal indult októberben és novemberben. A gyakorlati fordulót pedig kedden tartottuk, amelynek keretében a versenyzők még jobban megismerhették a régió értékeit, másrészt projektfeladatként programszervezésben kell számot adni tudásukról.

A szakember hangsúlyozta, szerették volna a fiatalokkal az egészségügyi szervező képzésüket is még jobban megismertetni.

– Bemutattuk, hogy a hivatásban dolgozók milyen fontos munkát végeznek és hogyan járulnak hozzá a lakosság egészségéhez, illetve a gazdasághoz – hangsúlyozta.

A legjobb egészségturizmus-szervező díjat Bojtos Petra érdemelte ki. Második helyen végzett Molnár Dézi, míg a harmadik helyet Nagypál Máté vehette át.

Forrás: beol.hu
További sajtómegjelenés: gyulatelevizio.hu

További hírek
Cimkék