Egészség- és Szociális Tudományi Kar
A II. Országos Táplálkozástudományi Konferenciát rendezte meg a Gál Ferenc Egyetem. Egyházmegyénk egyeteme gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karának rendezésében június 3-4-én sorra került online konferenciára 208 szakember regisztrált, akik a táplálkozás társadalmi és egészségügyi kérdéseit tárgyaló előadásokat követhettek. A legnagyobb egyetemekről (PTE, SZTE, DE, SE, ELTE) az online előadótérbe érkezett kutatók, valamint a házigazda GFE és a TÉT Platform Egyesület, a NÉBIH vezető szakértői, a gyakorlatot elemző intézményvezetők szóltak a gyermektáplálás- és táplálkozás, a pandémia időszakának sajátos táplálkozási szokásairól, a táplálkozás és a krónikus betegségek kapcsolatáról. Kozma Gábor GFE rektor bevezetőjében a témákra utalva beszélt az alul- és a túltápláltság, az egészségtelen, gyakran szociális hátterű vagy életvezetési gondokból adódó helyzetekről, a társadalmi felelősségvállalásról, az iskola, a családok szerepéről, a mindebben utat mutató és segítséget nyújtó egyházi szervezetek szerepéről, a katolikus egyház társadalmi tanításáról, vonatkozó dokumentumokról és kiemelkedő hivatásgyakorlók személyes példáiról. A konferencia levezető elnöke és egyik előadója Beke Szilvia, a gyulai Kar dékánhelyettese volt, aki a zárszóban bejelentette, hogy máris felkérést kaptak a III. Országos Táplálkozástudományi Konferencia szervezésére, amire reményeik szerint jövőre már személyes részvétellel kerülhet sor Gyulán.
Továbbképzéssel kapcsolatos információk
(A GFE felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: B/2021/000499)