Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Táplálkozástudományi szakemberek tartottak konferenciát Gyulán

A multidiszciplináris táplálkozástudomány témakörében rendezték meg Gyulán a Táplálkozástudományi Szakemberek lll. Országos Konferenciáját szeptember 29-én. A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának rendezvényét hibrid konferencia formájában valósították meg, így az érdeklődő hallgatók online is csatlakozhattak az eseményhez.

Beke Szilvia, az Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékánhelyettese elmondta: a nap folyamán a felszívódási  zavarokról és az ehhez kapcsolódó analitikai lehetőségekről hallgatnak meg előadásokat, valamint az elhízás témaköréről tárgyalnak a szakemberek.

– Az esemény második napján az élelmiszer-fogyasztási szokásainkat fogjuk közelebbről megismerni és azt, hogy a test és a lélek milyen kapcsolatban állhat táplálkozásunkkal.

A konferencia megnyitóján prof. dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a házigazdák számára megtiszteltetés, hogy a Kar adhat otthont ennek a rendezvénynek.

– Számomra a táplálkozástudomány egy nagyon tiszteletreméltó és fontos ága a szakmánknak – kezdte köszöntő gondolatait, majd az energiatermelés biológiai folyamatát ismertette.

Hozzátette: a táplálkozástudomány mai kihívása a szocializációs étkezési szokások mennyiségi kiegyensúlyozatlansága.

– Többnyire három vagy négy étkezési periódusban vesszük föl azt az energiamennyiséget, amely utána a nap 24 órájában működtet minket. Ezek a koncentrált étkezések pozitív élményekkel járhatnak, ugyanakkor elvezetnek olyan táplálkozási zavarokhoz, mint akár a túlzásba vitt evés, vagy a veszélyesre csökkentett táplálékbevitel.

A folytatásban Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház igazgatója mondta el üdvözlő gondolatait és ismertette az esemény programjait.

A köszöntők után a kétnapos program a tudományos előadásokkal folytatódott.

Forrás: gyulaihirlap.hu

Sajtómegjelenések: gyulatelevizio.hu, behir.hu

További hírek
Cimkék