Hirek

Viktoria Olinyik személyében ukrán hallgatót fogadott és támogat a GFE az ERASMUS keretéből

A Gál Ferenc Egyetem is részt vesz az ukrán hallgatók oktatásában 2022 márciusától az ERASMUS program keretében. A GFE a Tempus Közalapítvány által lehetővé tett támogatási rendszerben 2022 tavasszal fogadta a békéscsabai Gazdasági Karon Viktoria Olinyiket. A Kelet-Ukrajnából Magyarországra költözött közgazdász hallgató így a GFE-n tudja folytatni tanulmányait, miután a háború következtében a Zaporizzsjában levő Classic Private Egyetemen ellehetetlenült a felsőoktatási tevékenység. A GFE a saját ERASMUS finanszírozási keretéből támogatja az első szakaszban egy éven keresztül. Az ukrán hallgató hölgy a nappali tagozatos órarendben választható kurzusokon vesz részt,  a Gazdasági Kar Gazdálkodástudományi Tanszékén fejleszti szakmai ismereteit.

Mivel a hallgató egyben röplabda játékos is, a városban levő magas szinten versenyző Békéscsabai Röplabda Sportegyesület női csapatához is csatlakozni tudott. Ekképp az NB1-ben szereplő, idén második helyezést elért többszörös magyar bajnokcsapat keretével vehet részt az edzéseken és esetlegesen az új idényben igazolt játékosként pályára is léphet majd a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület színeiben.

A GFE számára egyrészről fontos a karitatív segítségnyújtás, másrészről a sportot támogató intézményként örömünkre szolgál, hogy a békéscsabai sportegyesülettel együttműködhetünk és támogathatjuk játékosukat.

Az egyesület menedzserének, Baran Ádám közbenjárásával, a GFE külügyi főtitkára, Dr. Thékes István a Békéscsabai Röplabda Akadémián találkozott és egyeztetett az ukrán sportoló-hallgatóval.

Viktoria mellett névrokona, Viktoria Nikolaichyk szintén a GFE hallgatója, akinek tanulmánya intézményünk Erasmus forrásából kerül finanszírozásra hasonlóan a röplabdázóhoz.

A két Viktorianak sikeres tanévet, eredményes edzéseket kívánunk!

 

További hírek
Cimkék