Egészség- és Szociális Tudományi Kar

A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén az Egészség- és Szociális Tudományi Kar is képviseltette magát

Október 20-22. között Szegeden rendezte meg éves Vándorgyűlését a Magyar Táplálkozástudományi Társaság, melynek központi témája volt a táplálkozási tévhitek, az elhízás problémaköre, az egészséges táplálkozás, az élelmezés, az élelmiszergyártás, az ételallergiák, valamint gyermekeink táplálkozása, továbbá a kutatás, marketing, technológiai újdonságok és termelés tárgyköre.
Egyetemünk részéről Dr. Beke Szilvia főiskolai tanár, dékánhelyettes és Gombos Anett megbízott oktatónk közös előadása „Gyermekkori elhízás a szülők oldaláról” címmel hangzott el, felhívva a figyelmet a szülői edukációra, valamint arra, hogy a marketing miként írja felül az egészségtudatos választást.
„A stressz és a táplálkozás relációja, társadalmi hatástani elemzése” címmel Tömő Zsolt PhD hallgató tartotta meg témavezetőjével, Dr. Beke Szilviával készített közös előadásukat, ami a mindennapi stressz kihatását vizsgálta a táplálkozási szokásokra, valamint az étkezési preferenciánkra.

További hírek
Cimkék