Gazdasági kar

„Tudománnyal a világ megismeréséért” címmel tartott szimpóziumot a GFE Gazdasági Kara a Magyar Tudomány Ünnepe keretében

Határon túli hallgatók is jöttek a csabai tanácskozásra

„Tudománnyal a világ megismeréséért” címmel tartott szimpóziumot a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Kara a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében szerdán.
Dr. Árpási Zoltán dékán köszöntőjében elmondta, a november 2003 óta a tudomány hónapja, ami az egyetemek életében különösen fontos. Ennek apropóján színvonalas programot állítottak össze; délelőtt „A történelmet a győztesek írják. Vagy mégsem?” címmel dr. Rákóczi Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatója hívta közös gondolkodásra a vendégeket és a hallgatókat plenáris előadásán.

Czagány Gábor főiskolai docens a méltányos kereskedelemben megjelenő új trendeket ismertette, majd a nap Micheller Magdolna, Simon Sándor és Máthé Ilona szekcióüléseivel folytatódott.
A gazdasági, humán vonal mellett az idegennyelv, és Hajtmann Ildikó énekén keresztül a zenetudomány is fókuszba került. Dr. Árpási Zoltán hangsúlyozta, az oktatói mellett a diákköri szekció is bemutathatta kutatási eredményeit, és újdonság volt, hogy idén Aradról, Nagyváradról, Kolozsvárról is érkeztek hallgatók az egyetemre. A nemzetközi szekció jelenléte kapcsolatépítésre, határokon átnyúló kutatásra is lehetőséget adhat.

Forrás: BEOL
További sajtómegjelenés: BEHIR
Fotók: Jármi József

 

További hírek
Cimkék