2020/03/11/1. számú
Rektori Utasítás
a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan
kihirdetett vészhelyzetben
a GFF-en foganatosított intézkedésekről

A Kormány által kihirdetett vészhelyzetre tekintettel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkársága 2020. március 11-i intézkedési tervében foglaltakat követve, az alábbiak kötelező betartását rendelem el a Gál Ferenc Főiskolán.

Az utasításban foglaltak célja a koronavírus terjedésének megakadályozása, tekintettel a Főiskola egész közössége, minden hallgatója, oktatója, munkatársa, családjaik, környezetük érdekeire.

  1. Rektori oktatási szünetet rendelek el 2020. március 12. és március 13. napjára.
  2. Tavaszi szünetet rendelek el a 2020. március 16-21. közötti időszakra.
  3. Felhívom a hallgatók figyelmét fel arra, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak!
  4. A hallgatók nem látogathatják a Gál Ferenc Főiskola egyik intézményegységét sem a 2020. március 12-től 2020. március 21-ig tartó időszakban. Ennek megfelelően semmiféle okból, sem tanulmányi vagy más ügyek személyes intézésére, sem könyvtárlátogatási, sem pedig sportolási vagy egyéb célból sem tartózkodhatnak a GFF intézményegységeiben. Ez vonatkozik a gyakorlóhelyekre is.
  5. 2020. március 23-tól távoktatásra áll át a Gál Ferenc Főiskola minden szakján, képzésében, ami visszavonásig tart. A távoktatás időszakában sem látogathatják a hallgatók a GFF intézményegységeit. Ennek módjáról a hallgatók a tavaszi szünet végével tájékoztatást kapnak.
  6. A hallgatói ügyintézés kizárólag elektronikus eljárásrendben történik 2020. március 12. napjától.
  7. A GFF oktatói, munkatársai folyamatosan végezzék munkájukat a rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt is!
  8. A kollégiumokat legkésőbb 2020. március 13-ig el kell hagyniuk a magyar állampolgárságú hallgatóknak, kérve, hogy a kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozzanak. Amennyiben a magyar állampolgárságú hallgatónak nincs hova mennie, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban.
  9. külföldi állampolgárságú hallgatók továbbra is maradhatnak a GFF kollégiumaiban, de rájuk is vonatkoznak az 1-5. pontokban foglaltak.
  10. A Gál Ferenc Főiskolán szervezett minden hazai és nemzetközi tudományos, szakmai, kulturális rendezvényt el kell halasztani, vagy a jelen rendelkezések visszavonása utáni időpontra ütemezni.

Szeged, 2020. március 11.

 

 Dr. Kozma Gábor s.k.

rektor