„Kétely, Megismerés, Bizonyosság” címmel tartott online konferenciát a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és egyházmegyénk Gál Ferenc Egyeteme

„Kétely, Megismerés, Bizonyosság” címmel tartott online konferenciát a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és egyházmegyénk Gál Ferenc Egyeteme, amire 280-an regisztráltak, és mintegy 160-an követték végig az előadásokat.

A szakmai megnyitón Dr. Kozma Gábor rektor idézte Gál Ferenc gondolatait arról, hogy a bizonyosságot tagadó világban a remény erejének le kell győznie a kételkedést, a bizonytalanságot. Dr. Gellén Márton, az MPEE főtitkára volt a levezető elnök, aki „Az érvényes tudás elveszett, az egészséges kétely nem érkezett meg” címmel tartott nyitóelőadást.  Két akadémikus is előadott: Náray-Szabó Gábor professzor a megismerés két oldaláról, a hit és a tudás kapcsolatáról, valamint Pintz János professzor a Gödel-tétel jelentőségéről a megismerés és a bizonyosság szempontjából. További előadást tartott Csejtei Dezső professzor, az SZTE BTK Filozófiai Intézet vezetője „Az ész vallása”, és Lente Gábor professzor, a PTE TTK Kémiai Intézet vezetője „A járványos áltudomány”, végül Dr. Kodácsy Tamás „Hit és tudomány: az algebrai és transzcendens világ kapcsolata és egysége” címmel. A záró plenáris beszélgetés végén Dr. Kozma Gábor rektor köszönte meg, hogy a konferencia a bizonyosságra vezető párbeszéd olyan alkalma lett a hit és a tudomány között, amilyenekre nagy szüksége van a társadalomnak. Az előadások felvételeit a YouTube-on érhetők el.

 

Meghívó

Meghívó A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Gál Ferenc Egyetem tisztelettel meghívja Önt „Kétely, Megismerés, Bizonyosság” című tudományos konferenciára, amire 2021. május 10-én kerül sor online módon.

Online résztvevők

További hírek
Cimkék