Gazdasági kar

Kedvezmények a békéscsabai campus hallgatóinak

A GFE Gazdasági Karán tanulók diákkedvezményre számíthatnak a jövőben több vármegyeszékhelyi kulturális és szabadidős intézményben, jelentették be hétfőn, a békéscsabai campusan tartott sajtótájékoztatón.

A békéscsabai campus hallgatói az Árpád fürdő, a vármegyei könyvtár és a Munkácsy Múzeum szolgáltatásait ezentúl kedvezményes vehetik igénybe.

A GFE gazdasági karának hallgatói tavaly év végén álltak elő azzal az ötlettel, hogy a békéscsabai felsőoktatásban tanulók vehessenek igénybe hasonló kedvezményeket több vármegyeszékhelyi kulturális és szabadidős intézményben, mint a középiskolai diákok. A békéscsabai diákönkormányzattal és a diákpolgármesterrel összefogva keresték meg a városvezetést. Szarvas Péter kiemelte, az önkormányzat azonosult az elképzelésekkel és az ügy mellé állt. A polgármester hangsúlyozta, a diákok városhoz való kötődését a kultúra és a sport területén keresztül erősítheti a jövőben a kedvezményekre jogosító megállapodás.

Hajdú János diákpolgármester a városvezetés nyitottságát emelte ki és azt, hogy az egyetemi hallgatókkal közösen tudnak gondolkodni békéscsabai ifjúsági témákban.

Hosszútávú célokban gondolkozik a békéscsabai diákönkormányzat és a gazdasági kar hallgatói képviselete, fogalmazott Fekete Vencel. A dök elnök elmondta, a most született döntést jelentős eredménynek és példaértékűnek tartják a békéscsabai diákság életében.

Nyári Csaba dékánhelyettes köszönetét fejezte ki egyrészt a fiatalok ötletéért, másrészt az önkormányzat támogató hozzáállásáért. A Gál Ferenc Egyetem dékánhelyettese kiemelte, a diákélet színesebbé tétele a jövő szempontjából fontos szempont.

A diákigazolvánnyal február közepétől igénybe vehető, a kedvezményes szolgáltatások hosszútávú befektetésnek tekinthetők, ami a fiatalok vármegyei kötődését és tanulmányaik befejeztével a helyben maradásukat célozza.

Forrás: gyulatelevizio.hu

További hírek
Cimkék