Hitéleti felvételi belső eljárásban

Jelentkezz tanulni a szegedi Teológiai Karra!

Szegeden, a régió gyönyörű, napfényes központjában vár téged is hitéleti képzéseivel a Teológiai Kar. Katolikus Egyetemünk alapja, sarokköve a hittudomány művelése, a tudományok, a társadalom minden kérdésének erre építő vizsgálata. Ez ad hátteret és szilárd értékrendet, amelyre a tudományos minőség, az elhivatottság és a szakmaiság épül. Legyél ennek részese, tudd meg, mennyi mindent kínál a Dél-Alföld legnagyobb városa, amely egyedülálló adottságokkal bír, hála mediterrán hangulatának, természeti és építészeti kincseinek, mint a lenyűgöző szépségű Dóm térnek vagy a városon keresztülkanyargó Tiszának!

A Teológiai Kar minden jóakaratú, katolikus hitét gyakorló, érettségizett vagy már diplomás számára nyitott és befogadó. Mindez a felvételi eljárásra is igaz, hisz a központi felvételitől független, saját belső eljárása van, ahol az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga előny, de nem feltétel, ahol a hallgatók minden segítséget megkapnak a nyelvvizsgák teljesítéséhez, tudásuk külföldi ösztöndíjakkal való elmélyítéséhez. Változatos a hitéleti szakok kínálata: lehet tanulni teológiát, kateketikát, pedagógiát, sőt egyházi közösségek és a karitász munka szervezését, vagy éppen művelődéstörténetet is.

Szegedi épületünk nemcsak különleges szépségű, hanem egyedülállóan rendezett tanulási környezetet nyújt a belváros szívében. A város nemzetközi szintű kulturális élete körülöttünk, sőt velünk is zajlik. Szeged iskolaváros, és a több tízezernyi diák és hallgató lüktető élete mellett a sportnak is székhelye. Fenntartó egyházmegyénk saját futballcsapata a Szent Gellért Fórum világszínvonalú stadionjában hív szurkolásra minden korosztályt és a családokat is.

A Teológia Kar a hitéleti tanulmányokat többféle módon segíti. Ilyen az ingyenes nyelvoktatás, a helyi nyelvvizsga, sok állami ösztöndíjas hely és belső ösztöndíjak. Az Erasmus program gazdag intézményi kapcsolatrendszere biztosítja, hogy minden rendesen teljesítő hallgató tudjon külföldön tanulni. Karunk ingyenes kulturális és közösségi programokkal, sporttal vár!

Miért érdemes nálunk tanulni?

  • Mert a nálunk szerzett tudás elmélyült egyházi és világi hivatásokra készít fel!
  • Mert a szellemet, a testet és lelket erősítő rendezett, nyugodt környezetben tanulhatsz!
  • Mert a sok állami ösztöndíjas hely mellett belső ösztöndíjak és külföldi tanulás is vár!
  • Mert Szeged hazánk egyik legszebb és a legfiatalosabb városa!

Online jelentkezési felület: https://felveteli.gfe.hu/

Jelentkezési határidő: 2024. június 25.

Meghirdetett képzések Szegeden:

Katekéta-lelkipásztori munkatárs (BA)

Katolikus teológus (O)

Hittanár-nevelőtanár (O)

Hittanár-nevelőtanár (MA)

Katolikus egyház- és művelődéstörténet (MA)

Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés (MA)

Tanulj a GFE Teológiai Karán! – Vezetünk az értékek világában!

Bővebb információ:
Tanulmányi Osztály: (62)-313-151, to.tk@gfe.hu
Kövesd intézményünk Facebook és Instagram oldalát!

 

Teológiai Kar felvételi plakátja

Teológiai Kar Szeged A Teológiai Kar képzéseivel Szeged mellett Békéscsabán, Gyulán és Szarvason is vár! Nálunk megtalálod a jövőd! ingyenes nyelvoktatás helyi nyelvvizsga sok állami ösztöndíjas hely belső ösztöndíjak Erasmus program Jelentkezésről: Közvetlen jelentkezés belső alkalmassági felvételivel, nem kell emelt szintű érettségi vizsga és nyelvvizsga, a 4-6 féléves MA-hoz bármilyen alapdiploma megfelel! Jelentkezési határidő: folyamatosan a gfe.hu szerint