A pedagógus mesterség életteli hagyományai és a 21. századi értékközpontú nevelési innovációk találkoznak a Körös-parton, festői környezetben – számunkra ezt jelenti a szarvasi Pedagógiai Kar! Fedezd fel te is az ország egyik legnagyobb múltú pedagógiai intézményét, ahol a korszerű és fiatalosan lendületes képzések mellett számos élményt adó programot kínál a Kárpát-medence mértani középpontjában Szarvas, a természet és a kultúra kincses városa.

Országosan ismert a szarvasi közösségi és kulturális élet: gondoljunk csak a Vízi Színházra és a Cervinus Teátrumra, a fesztiválok sorára, az Arborétum csodáira, a Mini Magyarország interaktív makettpartjára, tornacsarnokokra, uszodára, a Körös vízisportjára, az Egyetemünkhöz tartozó Bolza-kastélyra. A város különleges adottságaival kéz a kézben járnak a Pedagógiai Kar friss szemléletű, gyakorlatorientált képzési, és a campuson működő Gyakorlóban hallgatóink helyben készülhetnek fel hivatásukra, lakhatásukat korszerű kollégiumunk nyújtja. Mindennek diákemlékei már sok ezer Szarvason végzett pedagógust tartanak meg ma is pályájukon, és hozzák őket vissza Karunk továbbképzéseire.

Egyetemi karunk hagyományai 1795-ig nyúlnak vissza, amikor a városszervező Tessedik Sámuel evangélikus lelkész elindította Szarvason a tanítóképzést. A mai óvó- és tanítóképzés, a kisgyermeknevelés szakjai a katolikus Gál Ferenc Egyetem szarvasi karán és a budapesti helyszínen egyre inkább digitális pedagógiai környezetben működnek, a jelen és a jövő értékközpontú szakmai kihívásaira, a társadalom pedagógusi szolgálatára egyaránt felkészítik hallgatóinkat. Számukra a pedagógus életpályamodell gyors elhelyezkedést, kiszámítható pályafutást, növekvő társadalmi elismertséget garantál.

Miért érdemes nálunk tanulni?

  • Mert itt igazán jól érezheted magad! Erős, befogadó közösség vár az egyetemvárosi környezetben, ahol a természet kincsei vesznek körül.
  • Mert Karunk több évszázados pedagógiai hagyománya korszerű tudással egészül ki.
  • Mert támogatják hallgatóinkat Egyetemünk és Szarvas város ösztöndíjai.
  • Mert fel kell fedezni Szarvas számos kulturális és szabadidős lehetőségét.

Legyél nálunk egyetemista, fedezd fel Szarvason a pedagógiát! – Vezetünk az értékek világában!

Gál Ferenc Egyetem, Pedagógiai Kar
Cím: 5540 Szarvas, Szabadság út 4.
Tel: 66/886-000
Fax: 66/311-550
E-mail: titkarsag.pk@gfe.hu