EGYH-KCP-18-P-0137

Betűméret
  • A
  • A
  • A
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Pályázat kódszám: EGYH-KCP-18-P-0137
Pályázat célja: „A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja”
Támogató: A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen
Gábor Alapkezelő Zrt.
Kedvezményezett: Gál Ferenc Főiskola
Támogatási időszak: 2018. január 01. – 2019. december 15.
Támogatás összege: 14 000 000 Ft
Támogatási intenzitás: 100%

A MEGVALÓSULT TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA:

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, mint Békés megye egyetlen Gyakorlóintézményének gyakorlóóvodai intézményegysége, infrastrukturális fejlesztése történt a támogatás felhasználásával. Az intézmény infrastrukturális fejlesztése lehetőséget biztosít a megye állami, önkormányzati, illetve egyházi fenntartásban működő intézményeinek szakmai támogatására, mint horizontális tudásmegosztó központ kialakítása a főiskola által fenntartott Gyakorlóintézményben.

A támogatás 14.000.000 forint felhasználásával, a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda gyakorlóóvodai intézményegységének komplex felújításához szükséges műszaki tervezés történt meg, előkészítve a beruházást, a kivitelezési munkálatokat. Az épület energetikai korszerűsítése korábban megtörtént, de a belső felújítás és modernizáció, gazdaságossági szempontok maximális figyelembe vételével 1979 éves építést figyelembe véve, várat magára. Az épület tervezése gépészeti, villamossági, belsőépítészeti újragondolást is jelent, különös tekintettel az akadálymentesítésre és a korszerű pedagógiai elvárásokra. Az épület felújításának műszaki tervköltségei 6.985.000 forint.

A támogatás keretében a gyakorlóóvodai intézményegység komplex felújítási tervében egy játszópark fejlesztési elem is megfogalmazásra került, játszótéri eszközök telepítésével, balesetmentesítésével, amelynek első üteme 7.015.000 forint értékben valósult meg. A kivitelezési munkálatok keretében két játszótéri egység teljes balesetmentesítése valósult meg, illetve egy darab fixen telepített trambulin gyermekjáték telepítése történt. A játszótér rekonstrukció első üteme a korábban megvalósított játszótér fejlesztési tartalmak elmaradt balesetmentesítését célozta, új játékeszköz telepítésével, a végső játszótéri struktúra kialakításának figyelembe vételével.

Készült Magyarország Kormányának Támogatásával 2019.

Készült Magyarország Kormányának Támogatásával 2019.